Annonce
Helsingør

Efter dødsulykke: Kamp fortsætter for bedre sikkerhed i frygtet Helsingør-kryds

Det er i krydset mellem Flynderborgvej og Stubbedamsvej, at dødsulykken skete den 13. juli i år. En lastbil, der skulle svinge til højre ad Stubbedamsvej, ramte en cyklende kvinde, som skulle lige over krydset. Foto: Niels Berg.
En 55-årig cyklist omkom i juli, da hun blev kørt ned af en lastbil i krydset mellem Stubbedamsvej og Flynderborgvej.

HELSINGØR: Transportminister Benny Engelbrecht overlader det til Vejdirektoratet i dialog med kommunen at vurdere, om der skal gøres noget ved trafiksikkerheden i krydset mellem Stubbedamsvej og Flynderborgvej i Helsingør, hvor en 55-årig kvinde blev kørt ned af en lastbil for nogle uger siden. Det oplyser den socialdemokratiske minister til Birgitte Bergman, Helsingør-valgt folketingspolitiker fra De Konservative.

- Det svar var som forventet, og jeg mangler simpelthen noget action fra ministeren. Jeg vil gerne have ministeren til at anerkende, at Flynderborgvej er en statsvej, og at det kryds er for farligt. Han må påtage sig et ansvar og sørge for, at der sættes penge af til at gøre krydset mere sikkert, siger Birgitte Bergman.

Cyklist dræbt

Allerede sidste år stillede Bergman spørgsmål til transportministeren om sikkerheden i det frygtede Flynderborgvej-Stubbedamsvej-kryds, blandt andet benyttet af mange skolebørn og belastet af tung lastbilstrafik til og fra færgerne. Og Engelbrecht-svaret i 2020 var dengang, at der ”overordnet set er et meget begrænset antal ulykker i dette kryds”.

Den 13. juli i år blev en kvindelig cyklist dræbt, da hun kørte på statsvejen Flynderborgvej i retningen mod Kongevejen, mens en lastbil på vej fra færgerne drejede til højre ad Stubbedamsvej. Lastbilen ramte den 55-årige cyklist, der var dræbt på stedet.

Derfor har Birgitte Bergman igen henvendt sig til ministeren og spurgt, om han fortsat mener, at sikkerheden ikke skal forbedres i krydset. I svaret kalder Engelbrecht ulykken for tragisk og forklarer, at Vejdirektoratet som altid efter en dødsulykke vil besigtige stedet sammen med politiet og også gerne Helsingør Kommune.

”Efter besigtigelsen vil der blive udarbejdet en rapport, der forhåbentlig kan fastslå årsagen til ulykken. Herefter vil Vejdirektoratet i dialog med Helsingør Kommune vurdere, om der er behov for at forbedre trafiksikkerheden i krydset”, skriver transportministeren.

Meget trist

Vejdirektoratet kom efter dødsulykken i krydset blandt andet med følgende kommentarer fra områdechef Gertrud Knudsen:

"Det er meget trist at høre, at der er sket en dødsulykke i krydset med statsvejen ved Flynderborgvej og kommunevejen Stubbedamsvej, hvor en lastbil og en cyklist har været involveret. Vejdirektoratet har tidligere udført grundige undersøgelser af krydset blandt andet signaltekniske justeringer i krydset og det nærliggende signalregulerede kryds ved Kongevejen for at forbedre samordningen mellem de to kryds".

Annonce

Nervøs i krydset

Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad har meldingen fra Vejdirektoratet været, at der i de fem år op til dødsulykken i juli kun var et enkelt uheld i krydset med materiel skade og ingen med personskader. Hastighedsmålinger har desuden ikke vist en for høj gennemsnitshastighed på Flynderborgvej.

- Men en dødsulykke er en for meget. Og det er altså et kryds, som er svært at overskue, og som man som både gående, cyklist og bilist er nervøs ved. Der kommer ekstremt tung trafik væltende ned ad bakken igennem et villakvarter, og de lokale siger, at der bliver kørt over for rødt. Der ligger også en skole ved siden af. Så jeg køber ikke præmissen om, at nu er der gjort nok, siger Birgitte Bergman.


Der kommer ekstremt tung trafik væltende ned ad bakken igennem et villakvarter

Birgitte Bergman, folketingspolitiker


Tilbage i juni 2012 skete der en anden dødsulykke i krydset Stubbedamsvej-Flynderborgvej. En kørelærer i en personbil mistede livet i et sammenstød med en hollandsk lastbil, der kørte over for rødt på vej mod færgerne.

Mange kører over for rødt

I 2019 gennemførte Helsingør Dagblad en undersøgelse af krydset mellem Flynderborgvej og Stubbedamsvej. Det viste sig, at mange personbiler og lastbiler kørte over for rødt i det berygtede kryds.

Helsingør-borgmester Benedikte Kiær har i 2019 rettet henvendelse til den daværende trafikminister Ole Birk Olesen med kritik af det farlige kryds mellem Flynderborgvej og Stubbedamsvej.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Lovændring rev benene væk under livsværk: Nu følger Pernille drømmen og åbner delikat butik i hjertet af Helsingør

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Jamal stod med valget om at dø eller forlade sin familie: Nu vil han inspirere andre indvandrere med sin vilde historie

Hornbæk For abonnenter

Nu bliver endnu et hjørne af Hornbæk fedtet ind: - Jeg vil åbne for byens bedst bevarede hemmelighed

Helsingør

Nelly er Falkenbergs ukronede dronning - nu fylder hun 100 år

Sport For abonnenter

Analyse: Jeg må ikke skrive katastrofe - det er bare svært at finde andre ord

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Helsingør

Fans fra Lyngby efter Helsingør-kamp: - De er syge i hjernen

For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Helsingør

Efter tre måneder får Andreas et møde med Kiær: Derfor er hun den, han allerhelst vil mødes med

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Sport For abonnenter

Videointerview med cheftræneren: - Superliga-drømmen er intakt

Helsingør For abonnenter

'Jeg ved, hvor du bor': 16-årige Mollie oplever alt fra trusler til flirtende mænd, når hun trækker i dommeruniformen

Sport

Efter kæmpe Superliga-nedtur: Nu begynder ny kamp om udvidelse af Helsingør Stadion

Annonce