Annonce
Helsingør

Efter hunds tragiske dødsfald: Boligselskab vil skærpe reglerne

Efter den tragiske hændelse ved hegnet på Kløvermarken vil boligselskabet stramme op for regler og arbejdsgange i forbindelse med kommende gravearbejder på selskabets ejendomme. Pressefotos.dk
Politiet har endnu ikke truffet beslutning om der skal rejses sigtelser mod nogen i forbindelse med et strømførende hegn på Kløvermarken - boligselskabet vil nu sætte faste regler for gravearbejder på boligselskabets ejendomme.

ESPERGÆRDE: Nordsjællands Politi var fredag  fortsat i gang med at undersøge omstændighederne, som førte til, at en 16-årig pige og hendes hund fik stød, da de gik ad fortovet på Kløvermarken i Espergærde torsdag ved middagstid.

Hunden døde efter at have fået strømmen gennem sig, og pigen blev kørt på hospitalet til undersøgelse. Hun har, efter hvad Helsingør Dagblad erfarer, pådraget sig skader på armen.

'Strømmen viste sig at stamme fra en lavspændingsledning, som lå under fortovet, og det bliver nu nærmere undersøgt, hvordan strømmen er blevet ført fra ledningen og ud i jorden. '

Annonce

Der er indikationer på, at det kan skyldes et nyligt opsat hegn, hvor en hegnspæl har haft forbindelse til et kabel under jorden, men dette er endnu blot en tese'.

'Det er desuden endnu for tidligt at konkludere, om der skal foretages sigtelser af nogen art i sagen', skriver politiet om hændelsen i døgnrapporten.

Objektivt ansvar

En kilde ved Nordsjællands Politi fortæller, at hegnet stod på boligafdelingen Svingets eget område og ikke på offentlig vej. Som udgangspunkt må ingen sætte et hegn op, som kan være livsfarlig for andre, fordi det eksempelvis er strømførende, og derfor har viceværten et såkaldt objektivt ansvar i sagen.

Viceværten, som Helsingør Dagblad talte med kort efter at hunden og pigen havde fået stød, fortalte, at han og kollegerne havde fået besked på at sætte hegnet op for at afholde folk fra at gå ind på græsplænen og trampe i et nyanlagt bed.

Annonce

Boligselskabsdirektør: 'Forfærdeligt'

Boligkontoret Danmark administrerer boligselskabet Nordkysten, som kvarteret Svinget ved Kløvermarken i Espergærde hører ind under - og som hegnet stod på. Direktøren for boligkontoret, Michael Demsitz, kalder sagen for 'helt forfærdelig' og har været i kontakt med den 16-årige piges familie.

ja, det er jo lige før man risikerer at ramme et strømkabel, når man hamrer en kroketport ned i haven

Michael Demsitz, direktør, Boligkontoret Danmark

- Men det kommer bag på os, at lavspændingskabler må ligge så højt i jorden som helt op til 35 centimeter fra overfladen. Det kunne børn jo også grave sig ned til - ja, det er jo lige før man risikerer at ramme et strømkabel, når man hamrer en kroketport ned i haven, siger direktøren.

Annonce

Aldrig oplevet noget lignende

- Vi er i gang med undersøge omstændighederne, men hegnet har stået der i en måned uden at være strømførende. Hvis hegnet har ramt kablet fra starten ville dem, der satte det op, også være ramt af stød, og det er ikke tilfældet, fortsætter Michael Demsitz.

I sine 40 år i branchen har han ikke hørt om en lignende ulykke. Boligselskaberne er ikke underlagt krav om at kortlægge kabler og ledninger i jorden.

- Men den betyder, at vi nu bliver nødt til at træffe forholdsregler og fastsætte klare forretningsgange for, hvad man skal gøre og sikre sig, før man graver i boligselskabets ejendomme, siger Demsitz.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Lovændring rev benene væk under livsværk: Nu følger Pernille drømmen og åbner delikat butik i hjertet af Helsingør

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Jamal stod med valget om at dø eller forlade sin familie: Nu vil han inspirere andre indvandrere med sin vilde historie

Hornbæk For abonnenter

Nu bliver endnu et hjørne af Hornbæk fedtet ind: - Jeg vil åbne for byens bedst bevarede hemmelighed

Helsingør

Nelly er Falkenbergs ukronede dronning - nu fylder hun 100 år

Sport For abonnenter

Analyse: Jeg må ikke skrive katastrofe - det er bare svært at finde andre ord

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Helsingør

Fans fra Lyngby efter Helsingør-kamp: - De er syge i hjernen

For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Helsingør

Efter tre måneder får Andreas et møde med Kiær: Derfor er hun den, han allerhelst vil mødes med

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Sport For abonnenter

Videointerview med cheftræneren: - Superliga-drømmen er intakt

Helsingør For abonnenter

'Jeg ved, hvor du bor': 16-årige Mollie oplever alt fra trusler til flirtende mænd, når hun trækker i dommeruniformen

Sport

Efter kæmpe Superliga-nedtur: Nu begynder ny kamp om udvidelse af Helsingør Stadion

Annonce