Annonce
Erhverv

Efter kæmpe Helsingør-firma går konkurs: Flere forsinkelser kan ramme nyt hospital

Nyt Hospital Nordsjælland forventes at stå klar til brug i 2024. Her ses byggepladsen fra drone i juni 2021. Foto: Nyt Hospital Nordsjælland
Nyt Hospital Nordsjælland skulle oprindeligt være taget i brug for snart fire år siden. Nu er dele af byggeriet sat på pause.

ERHVERV: Barslund A/S meddelte mandag formiddag, at de er erklæret konkurs, og det kan få konsekvenser for Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød.

Som følge af konkursen har Kvistgård-virksomheden med op mod 400 ansatte været nødsaget til at indstille al byggeaktivitet. Det betyder også, at dele af arbejdet med det kommende hospital er sat på pause. Barslund A/S står for jordarbejdet, mens NCC Danmark er hovedentreprenør.

Helsingør Dagblad har kontaktet Region Hovedstadens kommunikationschef på Nordsjællands Hospital, Grethe Linder Vinther. Hun oplyser, at der er 'en god dialog med NCC Danmark om Barslunds konkurs', men afviser på nuværende tidspunkt at kommentere på, hvilke konsekvenser konkursen får for byggeriet.

Annonce

Tæt dialog

Det samme gælder NCC Danmark, som ikke på nuværende tidspunkt har dannet sig det fulde overblik over situationen omkring stor-entreprenørens konkurs.

Det, jeg kan fortælle, er, at vi er i tæt dialog med bygherre og kurator om, hvordan vi finder den bedste løsning for byggeriet, så det kan fortsætte i fremdrift

Carl Johan Corneliussen, kommunikationschef i NCC Danmark

- Vi kan ikke rigtig sige noget lige nu. Det, jeg kan fortælle, er, at vi er i tæt dialog med bygherre og kurator om, hvordan vi finder den bedste løsning for byggeriet, så det kan fortsætte i fremdrift, fortæller kommunikationschef Carl Johan Corneliussen.

Ingen af kommunikationscheferne kan sige noget om, hvor langt Barslund A/S er i processen med deres del af arbejdet med Nyt Hospital Nordsjælland, eller om der på nuværende tidspunkt bliver arbejdet videre med andre dele af byggeriet.

Annonce

'Byggeskandale'

Det er ikke første gang, at det nye supersygehus bliver kædet sammen med forsinkelser. Hospitalet var oprindeligt planlagt til at slå dørene op sidste år, men har af forskellige årsager været nødt til at erkende, at byggeriet først er klar til brug i 2024.

Dermed er Nyt Hospital Nordsjælland indtil videre fire år forsinket, og det har medført, at ministeriet har sat det under skærpet tilsyn.

Også økonomien er skredet undervejs. Helsingør Dagblad kunne tidligere på året berette, at stigende priser i byggebranchen betød, at hospitalsbyggeriet havde huller i budgettet på mellem 650 og 800 millioner kroner. Det svarer til mellem 14 og 17 procent af det samlede budget.

- Jeg vil godt mane de bekymringer til jorden, som er opstået efter presseomtalen om vores nye hospital. Vi står ikke med en byggeskandale, og vi får ikke et skrabet hospital. Og patienternes tarv er ikke truet, sagde hospitalsdirektør Bente Oure Rørth dengang i kølvandet på offentliggørelsen af de store besparelser.

Også andre steder i landet har Barslund A/S' konkurs skabt mulige forsinkelser. Heriblandt i Årslev og Vejle.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Onsdagens corona-tal: Smitten stiger især i Espergærde

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Annonce