Annonce
Hornbæk

Efter konkurs: Plejehjem i Hornbæk forventes klar til foråret

Tre entreprenører har oplyst, at de vil byde på færdiggørelsen af Hornbækhave. Foto: Lars Johannessen. Foto: Lars Johannessen.
Der blev sat en stopper for byggeriet af Hornbækhave, da entreprenøren gik konkurs, og nu bliver færdiggørelsen sendt i udbud.
Annonce

HORNBÆK: I løbet af denne sommer skulle 47 beboere fra det nedslidte plejehjem Bøgehøjgård i Hornbæk have flyttet til nye og større boliger i moderne rammer på Hornbækhave.

Men entreprenøren Anker Hansen & Co. A/S gik i slutningen af maj konkurs, og det satte en midlertidig stopper for byggeriet på Halfdan Rasmussens Vej.


Det er ærgerligt, at vi er blevet forsinkede, men det kan ikke være anderledes, når en entreprenør går konkurs

Stella Hansen, direktør for sundhedsområdet i Helsingør Kommune.


Udvendigt er plejehjemmet næsten færdigt, men den indvendige færdiggørelse og haveanlægget mangler. I de seneste måneder har byggepladsen stået tom.

- Det er ærgerligt, at vi er blevet forsinkede, men det kan ikke være anderledes, når en entreprenør går konkurs, siger Stella Hansen, der er direktør for sundhedsområdet i Helsingør Kommune.

Hun oplyser, at det er kommunens forventning, at plejehjemmet kan stå klar til indflytning i foråret 2021.

- Det er blevet forskudt med cirka et halvt år, men nu gør vi alt, hvad vi kan, for at komme i mål hurtigst muligt, siger Stella Hansen.

- Vi kan ikke sige noget om ekstraomkostningerne på nuværende tidspunkt, men forventningen er at få nogle gode bud på opgaven, siger direktør Stella Hansen. Foto: Lars Johannessen.

I første omgang skal færdiggørelsen af projektet udbydes, da kurator ikke har ønsket at stå for den del. Tre entreprenørfirmaer – Dansk Boligbyg, Jakon og Byggeselskabet Paulsen - har sagt ja til at byde på færdiggørelsen.

- De skal levere et bud, og vi forventer at have tilbagemeldingerne til oktober, siger Stella Hansen.

Annonce

Ekstraudgifter

Det samlede anlægsbudget på totalentreprisen har været 97 millioner kroner.

Helsingør Kommunes Center for Ejendomme og Økonomi oplyser i en orientering til Økonomiudvalget, at det er uafklaret, om færdiggørelsen af plejehjemmet kan klares inden for de resterende midler, "da et nyt udbud samt en opdeling af projektet på to hovedentreprenører medfører ekstraudgifter."

Det nye plejehjem skal huse i alt 51 plejeboliger. Foto: Lars Johannessen.

- Vi kan ikke sige noget om ekstraudgifterne på nuværende tidspunkt, men forventningen er at få nogle gode bud på opgaven, siger Stella Hansen.

Det nye plejehjem skal huse i alt 51 plejeboliger. Boligerne fordeles med 47 normalplejeboliger, en ægteparbolig og tre aflastningsboliger. Dertil kommer fællesarealer som opholds- og spisestuer, et gæsteværelse samt servicefunktioner til personale og drift.

Fakta: Hornbækhave

Hornbækhave er på i alt 5.559 kvadratmeter og skal rumme 51 nye boliger, der er større og lysere end på Bøgehøjgård.

Plejehjemmet får desuden moderne velfærdsteknologi. I fællesarealerne er der såkaldt døgnrytmelys, som indretter sig efter lyset uden for murene, og beboerne får adgang til et forsamlingshus, wellnessrum og spa.

Der er også tænkt i beroligende billed- og lydflader, som hjælper efter eksempelvis en urolig nat. Hjemmet får intelligente lofter med faldregistrering. Der er også automatisk tænding af lys under sengene i 20 af boligerne, og lyset kan flyttes alt efter behov.

Helsingør Kommune er bygherre og ejer af servicedelen.

Den Selvejende almene OK-Ældreboliginstitution i Hornbæk er bygherre og ejer af boligdelen.

OK-Fonden er driftsherre og byggeforretningsfører.

Bebyggelsen opføres som tre gårdhavehuse, der omslutter hver sin indre gårdhave. Hvert gårdhavehus består af fire længer og udføres med saddeltag og fritstående gavle.

Herudover etableres der i plejehjemmet et forsamlingshus, der indeholder café, aktivitets- og samlingsrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce