Annonce
Helsingør

Efter corona-udfordringer: Nordsjællands Hospital indleder nyt initiativ til gravide

Norsjællands Hospital i Hillerød er de første til at introducere virtuel fødselsforberedelse i Region Hovedstaden. Foto: Lars Johannessen
På grund af coronavirusset har det ikke været muligt for Nordsjællands Hospital at tilbyde aktiv fødselsforberedelse. Det laver deres nye, virtuelle tiltag om på.

SUNDHED: Dialogen mellem kommende forældrepar og jordemødre har været skåret ned til et minimum under coronaepidemien, og det er ærgerligt, forklarer vicechefjordemoder på Nordsjællands Hospital, Mille Sundquist.

Derfor er hun glad for et nyt initiativ, der blandt andet skal forbedre dialogen.

- Vi er glade for at kunne præsentere vores nye, virtuelle fødselsforberedelse. Her er der mulighed for, at de snart nybagte forældre kan få svar på mange af deres spørgsmål, forklarer hun.

Annonce

Dialog

Indtil for nylig bestod fødselsforberedelsen på Nordsjællands Hospital udelukkende ved, at de sendte videoer og power-point-præsentationer ud til de gravide og deres partnere.

Men i dag afholdes der hver onsdag et webinar fordelt på to moduler om henholdsvis graviditet og fødsel samt om det nyfødte barn og de nyfødte forældre.

- Den gruppe forældre, vi har i de her år, er særligt interesserede i, hvad de selv kan gøre. Hvad kan partneren gøre? Og hvordan kan de som familie gøre sig parate til det, som de endnu ikke ved, hvad er, forklarer Mille Sundquist.

Med tanke på det stigende antal spørgsmål har det været vigtigt for Mille Sundquist og resten af de ansatte på Nordsjællands Hospital, som har været med i udviklingen af den virtuelle fødselsforberedelse, at forberedelsen er skaber grundlag for dialog. Og det føler de er lykkedes.

- Når man sidder foran skærmen derhjemme, kan man dels tale sammen undervejs, dels er det mere trygt at skrive sit spørgsmål ind i chatten sammenlignet med at række hånden op i et auditorium, forklarer Mille Sundquist.

Annonce

Kritik af fødeforhold

I løbet af de seneste måneder har fødeforholdene i store dele af Danmark mødt megen kritik.


Vi mangler i øjeblikket ikke jordemødre på Nordsjællands Hospital, så fødselsoplevelsen hos os er lige så tryg, som den altid har været.

Mille Sundquist, vicechefjordemor på Nordsjællands Hospital


- Vi mangler i øjeblikket ikke jordemødre på Nordsjællands Hospital, så fødselsoplevelsen hos os er lige så tryg, som den altid har været, fortæller Mille Sundquist.

- Udfordringerne er meget komplekse. Men vores fokus er altid på, at de fødende får de bedste forhold, tilføjer hun.

Mille Sundquist understreger i samme omgang, at tilfredshedsundersøgelserne på Nordsjællands Hospital peger på, at tilfredsheden hos dem er stor.

- Og jeg håber jo, at den virtuelle fødselsforberedelse kan være med til at skabe endnu mere tryghed blandt de mange kommende forældrepar, forklarer vicechefjordemoderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Debat

Kronik: Vaccine og samfundssind

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce