Annonce
Helsingør

Efter Kystbanekaos lørdag: - Hellere en hurtig halvkorrekt  besked end at lade folk vente længe på at få noget at vide

Når togene ikke kører er det vigtigt at de rejsende hurtigt får en forklaring op hvorfor, påpeger Peter Langford.. Foto: Lars Johannessen.
Pendlertalsmand Peter Langford oplevede lørdagens trafiksammenbrud på afstand, men mener at der er i hvert fald to ting, som man kan se på.

HELSINGØR: Den første antydning af, at noget var galt, dukkede op på skærmen lørdag formiddag. På DSBs trafikinfo kunne man læse, at der var forsinkelser på togene mellem København H og Roskilde.

Ret hurtigt skulle det vise sig, at den signalfejl på strækningen mellem Valby og Høje Taastrup, der gav forsinkelsen og også fik følger for resten af trafiken på Sjælland.

Derfor udviklede lørdagen, der for mange var en stor rejsedag, sig til Den Store Venter-På-Tog-dag, og først søndag var trafikken normal.  Kystbanens pendlere fik god tid at rase på de sociale medier, for der var langt mellem afgangene - og for den sags skyld informationerne, mente mange.

Annonce

Kompleks opgave

Peter Langford, der er talsmand for pendlerne på Kystbanen var selv en af de heldige, der allerede var taget på ferie, og han oplevede derfor ikke den kaotiske lørdag. Hans oplevelse af dagen stammer derfor fra de sociale medier, og han er af den grund tilbageholdende med at kritisere forløbet, som han ikke kender fuldt ud. Derfor vil han kun udtale sig generelt om pendleroplevelserne på Kystbanen, for han har forståelse for hvor kompleks opgaven i forbindelse med signalfejl og mange aflysninger har været for DSB.


Er der nogen der rent faktisk har noget brugbart info om hvad der sker på Kystbanen lige nu? Der kører ingen tog, tag til Klampenborg og snup en togbus. 2 min senere på Hellerup (hvor der står alle tog nordpå er aflyst) kommer der et tog til Helsingør.

Frustreret pendler på Kystbanen Live


Der er dog to forhold, der kritiseres af pendlerne i forskellige debatfora, som Peter Langford godt vil pege på, for det er noget, som han og pendlerklubben allerede har gjort DSB opmærksom på.

Det ene er informationsniveauet, som bliver kritiseret fra mange sider. Den kritik kan Peter Langford til dels godt tilslutte sig.

- Selv om det er ferie, og det også præger bemandingen, så må det kunne gøres bedre. Jeg har forståelse for, at DSB gerne vil give korrekte informationer, siger Peter Langford, der dog mener, at der går for lang tid før de rejsende får besked.

- De må hellere komme med en hurtig halvkorrekt  besked end at lade folk vente længe på at få noget at vide, siger Peter Langford.

Annonce

Taxaer eller ej

Et andet spørgsmål, der rejses er kompensation. Blandt andet spørger flere, om DSB ikke kan give taxaer til forsinkede rejsende. Peter Langford forklarer, at det er udelukket med de nuværende fortolkninger. Det kan DSB gøre i forbindelse med fjerntog, men det betragtes Kystbanen ikke som, så her får man kompensation under de gældende regler.

Fortæl os om din lørdag med Kystbanen

Lørdag blev Kystbanen ramt af store forsinkelser og mange aflysninger, hvilket ramte mange rejsende.

Var du en af dem, der blev berørt af forsinkelserne, Hvad betød de for dine rejseplaner, og hvordan synes du lørdagens trafikproblem blev løst.

Fortæl om dine rejseoplevelser og vurdering af Kystbanen på redakktionen@hd.net.dk.

- Det emne har vi også taget op. Vi synes at DSB skulle se på hele rejsen og ikke kun på en enkelt strækning, siger Peter Langford. Han peger på at i nogle tilfælde kan en forsinkelse på Kystbanen få vidtrækkende følger for den videre rejse.

- Det kan for eksempel være, hvis man på grund af forsinkelser ikke når sit tog til Odense, eller når man kommer hjem ikke nr den bus man skal videre med, måske for at hente sine børn i børnehaven, siger Peter Langford. På dne baggrund kunne han godt tænke sig at DSB også var fleksible, når det handler om at få kystbanependlere videre til andre forbindelser.

Annonce

Nye tider

I de kommende to uger skal pendlerne i øvrigt have ekstra godt styr på køreplanen. På grund af sporarbejde bliver køreplanen nemlig ændret. Der vil også være enkelte aflysninger, lige som enkelte tog ikke kører mellem København H og Østerport, i begge retninger.

Annonce
Espergærde For abonnenter

Efter voldsomt overfald på elev i Espergærde: Sådan vil skolen håndtere sagen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Medaljer til to stærke kvinder: Birgit og Lillian fik flot hæder

Espergærde For abonnenter

Espergensere vil undgå kloak-bøvl: - Bør ikke være den enkelte borger, der skal stå for det

Helsingør

Nu er politiet inddraget i sag om vold på Tibberupskolen

Navne For abonnenter

Lægerne kunne ikke stille noget op: Ole brugte den sidste tid på at skrive "dagbog" om sit liv til børnebørnene

Helsingør

Så du den også? - Mystisk 'kampvogn' spottet ved lokal skole

Espergærde For abonnenter

Bilister holder på cykelstien og parkerer ulovligt i sidegader: Nu kommer skole med opråb til forældre

Navne For abonnenter

Mindeord: Farvel til en helt særlig jazzmusiker

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Navne For abonnenter

De fleste har dette mirakel i køkkenet: Far og datter har brugt et år ved komfuret

Debat For abonnenter

Ulovlig moske: Muslimer svigter ved ikke at deltage i samtalen

Navne

Præsten er for længst steget ned fra piedestalen: - Det vigtigste er at være vedkommende for de unge

Annonce