Annonce
Sport

Motionister er sendt uden for døren: - Skønt endelig at blande træning med socialt samvær

Puls 180's træningssal skal på grund af corona-restriktioner holdes lukket, men med mandagens åbning for op til 25 idrætsudøvende mennesker har klubben flyttet træningen ud under åben himmel. Foto: Andreas Mayerhofer
Puls 180 i Espergærde har trukket træningen ud i det fri, så medlemmerne af klubben igen kan få rørt de corona-ramte kroppe - alle kan være med kvit og frit, så længe træningen foregår uden for centret.

MOTION: I tre måneder har fitness-kæderne været tvunget til at lukke ned på grund af corona-virus, og de kom ikke med i denne uges lille åbning af samfundet. Derfor er der fortsat ikke adgang til træningsfaciliteterne i Puls 180's træningshal, men motionsklubben har valgt at trække de motionshungrende nordsjællændere ud i det fri.

Det tilbud har Brit Engelsen taget imod med kyshånd.

- Det er dejligt, at jeg endelig kan blande træning med socialt samvær. Jeg har dyrket motion derhjemme de seneste måneder, men det er noget helt andet, at vi nu kan komme her ned og træne sammen med de andre søde mennesker, siger hun.

Brit Engelsen glæder sig over, at hun igen kan dyrke motion sammen med andre. Foto: Andreas Mayerhofer
Annonce

Frivillige trænere

Tre gange om ugen plejer Brit Engelsen at træne, og det vil hun fortsætte med, selvom motionen skal indtages i det fri.

Med nedlukningen af centeret er medarbejderne inklusiv trænere hjemsendt i Puls 180, og derfor sker udendørs-tilbuddet på frivillig basis.

- Vi er lukket ned, og derfor er det 100 procent frivilligt, at instruktørerne kommer til de her sessions. På den måde holder de gang i medlemmerne, og de kan også selv træne med. Den idé har folk været med på, og det er jo skønt, siger Tim Jensen, der er stifter og medejer af Puls 180, som udover Espergærde også har centre i Farum og Ballerup.

- Vi gør det selvfølgelig for, at vores medlemmer skal have os med i deres bevidsthed, selvom de i øjeblikket ikke kan komme ind i vores hal, men det handler også om at skabe et rum for at være både social og sund. Der er nok nogle, som får ømme muskler i de kommende dage, men det bliver på den gode måde, og det har været tiltrængt,  siger Tim Jensen.

Annonce

Holder fast i glæden

En af de trænere, der har sagt ja til at være frivillig i det fri er Kasper Dagø, som onsdag morgen klokken 8.30 har morgenholdet på pladsen uden for hallen.


Det er ligesom med fodbold på serie-niveau, at det selvfølgelig er rart at dyrke motion, men det er i lige så høj fællesskabet, der er vigtigt for folk i øjeblikket

Kasper Dagø, træner


- Jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne vil være med til at få det her op og stå. Vi skal holde glæden ved motion ved lige, selvom vi er i en svær situation i øjeblikket, og det her er en måde. Det er ligesom med fodbold på serie-niveau, at det selvfølgelig er rart at dyrke motion, men det er i lige så høj grad fællesskabet, der er vigtigt for folk i øjeblikket, siger instruktøren, inden han tænder musikken og sender sine deltagere igennem et hårdt men ifølge ham selv afbalanceret program, hvor de forskellige muskelgrupper bliver arbejdet igennem med bøj, stræk, vægt og løb - efter alle corona-forskrifter og forbehold.

Kasper Dagø tager remidier fra den tomme træningssal med uden for til træningshungrende motionister. Foto: Andreas Mayerhofer

Kan du træne lige så godt udenfor som inde i jeres hal?

- Lige så effektivt, ja. Vi mangler de redskaber, vi normalt bruger, men det kræver bare, at vi ændrer lidt i træningen. Det skal nok blive godt, lover Kasper Dagø.

Annonce

Lange udsigter

På spørgsmålet om, hvor længe Tim Jensen forventer, at han skal holde sit center lukker indledes svaret med et langt og dybt suk.

- Det er jo svært at vide. Pessimistisk kommer vi først i gang efter sommerferien. Optimistisk, så virker vaccine-passet fra juni, og så kan vi så småt komme i gang der, siger Tim Jensen, der fortsat venter på en god del af kompensationen fra myndighederne.

- Det er tungt, men vi skal nok klare os igennem, konstaterer han.

Vil man med i den gratis udendørstræning i Puls 180 skal man kontakte klubben. Det kan gøres via puls180.dk.

Restriktioner for udendørs idræt

Forsamlingsforbuddet er hævet fra 5 til 25 personer i forbindelse med udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi. Det gælder for aktiviteter, der er arrangeret af offentlige myndigheder, organisationer, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner.

Forsamlingsforbuddet på 5 personer gælder fortsat for privat arrangerede idræts- og foreningsaktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce