Annonce
Helsingør

Efter politiske uenigheder: Skoler genåbner mandag

Byrådsmødet foregik klokken 8 torsdag morgen. Foto: Lars Johannessen.
Styrelsen for Patientsikkerhed ophævede onsdag eftermiddag nedlukningen af skoler og SFO'er i Helsingør Kommune med øjeblikkelig virkning.

HELSINGØR: Der var delte meninger, da byrådet torsdag morgen diskuterede, hvorvidt genåbningen af 0.-4. klasse på Helsingør Kommunes skoler skulle finde sted allerede fra fredag.

Diskussionerne kommer efter, at Styrelsen for Patientsikkerhed onsdag ophævede nedlukningen af kommunens skoler, og selvom ophævelsen skete med øjeblikkelig virkning, må eleverne vente lidt endnu.

Det står klart efter det hasteindkaldte møde, hvor alle partier undtagen Det Konservative Folkeparti var enige om, at genåbningen finder sted som planlagt mandag morgen.

Annonce

Rimelige forhold

Flertallet i Byrådet vægtede, at lærere, elever og forældre har brug for et længere varsel, end det var tilfældet, hvis de allerede skulle møde ind til skole fredag morgen.

- Genåbningen skal være så forsvarlig, som muligt. Det kræver planlægning på grund af mange tests at sende elever tilbage i skole. Jeg stod i kø i cirka to timer tirsdag for at blive testet. Jeg mener ikke, det kan være sundhedsmæssigt muligt, netop fordi vi ikke kan overholde opfordringen om, at alle er testet. Derfor anbefaler jeg ikke at fremrykke til i morgen frem for på mandag. Elever, lærer og forældre har ret til rimelig tid til forberedelse, sagde socialdemokrat og formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Gitte Kondrup.


Man kan undre sig lidt over, at det overhovedet var nødvendigt at lukke ned. Det har givet store udfordringer, synes jeg.

Jens Bertram, De Konservative Folkeparti


De Radikale Venstres Christian Holm Donatzky hæftede sig ved, at lærerforeninger og andre eksperter vurderede, at det ville være mest forsvarligt at genåbne som planlagt mandag, mens Dansk Folkepartis Ib Kirkegaard mente, at de store diskussioner var unødige med tanke på, at det udelukkende handler om én skoledag.

Annonce

Trivsel

Med en anden holdning stod Det Konservative Folkeparti, som hældede til, at de yngre elever skulle få muligheden for en skoledag, omend det ikke skulle være under normale forhold. I stedet foreslog de, at dagen skulle anses som en trivselsdag, hvor de kunne spille rundbold eller anden social aktivitet.

- Man kan undre sig lidt over, at det overhovedet var nødvendigt at lukke ned. Det har givet store udfordringer, synes jeg, sagde konservative Jens Bertram og fortsatte:

- Derfor er vores forslag ikke, at elever ikke skal møde ind til en almindelig skoledag. I stedet kunne de fredag møde ind til en dags samvær med rundbold, gåture eller andet. De unge mennesker har brug for at se deres kammerater. Det vigtigste er den sociale trivsel. Lærerne er udfordret, og derfor siger vi ikke, at de skal lave noget undervisning allerede til fredag. Men vi mener, at eleverne alligevel kan møde ind.

Den konservative borgmester, Benedikte Kiær, slog på mødet fast, at man kæmper for endnu flere tests til Helsingør Kommune, idet testkapaciteten efter hendes mening ikke er stor nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce