Annonce
Helsingør

Efter sommerens ulykke i 'dødskrydset': Lastvognschauffør er tiltalt for uagtsomt manddrab

Chaufføren i lastvognen, som ses her på billedet, er nu tiltalt for uagtsomt manddrab efter dødsulykken i krydset Flynderborgvej-Stubbedamsvej i sommer. Foto: Niels Berg
Politiet placerer skylden for en 55-årig kvindes død i krydset Flynderborgvej-Stubbedamsvej den 13. juli sidste år hos manden, der sad bag rattet i lastvognen.

HELSINGØR: Nordsjællands Politi har tiltalt 55-årig lastvognschauffør for uagtsomt manddrab efter en ulykke i krydset Stubbedamsvej-Flynderborgvej i Helsingør den 13. juli sidste år hvor en 55-årig kvindelig cyklist blev dræbt.

Politiet tiltaler manden for overtrædelse af færdselsloven for ikke at have udvist den fornødne agtpågivenhed og hensynsfuldhed og for at have foretaget højresving uden i tilstrækkelig grad at have orienteret sig. Anklagemyndigheden vil også kræve en betinget frakendelse af  chaufførens kørekort.

Det vides ikke hvordan den 55-årig erfarne lastvognschauffør stiller sig til sigtelserne, men det vil komme frem under retssagen mod ham til maj.

Annonce

Meget erfaren

Helsingør Dagblads omtale af ulykken i juli rejste omgående en ny debat om krydsets beskaffenhed og krav om politisk indgriben over for sikkerheden i krydset, som for længst er døbt "dødskrydset". To mennesker har indenfor for de seneste ni år mistet livet i trafikknudepunktet.

Men nu mener politiet altså, at det var den 55-årige lastvognschaufførs måde at køre på, der førte til, at den 55-årige kvindelige cyklist blev påkørt og kvæstet så hårdt, at hendes liv ikke stod til at redde. Det skete idet chaufføren foretog højresving fra Flynderborgvej og ind på Stubbedamsvej på vej fra færgehavnen.

Annonce

'Ud af det blå'

Chaufførens arbejdsgiver, Preben Møller fra vognmandsfirmaet Poul Møller A/S i Hvalsø, sagde efter ulykken til Helsingør Dagblad, at den nu tiltalte mand  har arbejdet som chauffør i 25 år og havde tilbagelagt mange millioner kilometer på landevejene da ulykken indtraf.

Lastvognen har flere sidespejle og vidvinkelspejle, der viser området ved siden af førerhuset både oppe og nede ved hjulet samt ned langs hængeren

Chaufførens arbejdsgiver

Overfor sin arbejdsgiver havde den 55-årige mand forklaret, at kvinden "kom ud af det blå". Han havde ikke observeret hende på vej op ad Flynderborgvej fra Færgehavnen. Lastvognen var ikke forsynet med kameraer.

At lastvognschauffører ofte ser stort på færdselsloven i krydset Flynderborgvej-Stubbedamsvej har Helsingør Dagblad dokumenteret ved flere lejligheder. Blandt andet med dette foto, som viser en lastvogn, der kører over for rødt. Foto; Niels Berg

- Han er lige som alle vores andre chauffører meget opmærksom på højresvingsmanøvrer, og lastvognen har flere sidespejle og vidvinkelspejle, der viser området ved siden af førerhuset både oppe og nede ved hjulet samt ned langs hængeren, forklarede Preben Møller.

Annonce

Så hende aldrig

- Det eneste man kan gøre for at undgå højresvingsulykker er at holde øje med den side af lastvognen inden man skal dreje, men chaufføren fortalte mig, at han ikke på noget tidspunkt så kvinden på vej op ad Flynderborgvej.

- Men problemet er også, hvis han lige har set til venstre - for der er jo mange ting i trafikken at forholde sig til, når man fører så stort et køretøj. Det handler om splitsekunder, sagde Preben Møller på vegne af sin chauffør.

Umiddelbart efter ulykken blev chaufføren dybt rystet tilstand  kørt til psykologisk krisebehandling på Bispebjerg Hospital.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Lottes pigedrøm fik vokseværk: I dag ejer hun flere butikker og sælger fra Ålsgårde til Canada

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Nordsjælland

Gård fuldstændig overtændt: Svært forbrændt 82-årig kørt med eskorte på Riget

Navne For abonnenter

Planlagde sin bisættelse ned til mindste detalje - alligevel ville Jan ikke vide, hvornår han skulle dø

Helsingør

Sådan er skoledagen med skyhøj coronasmitte: Skolelærer med corona underviser online, og specialundervisning sløjfes

Helsingør

'Når havet vil ind, så kommer det ind': Beredskabet har fokus på udsatte områder, når stormen rammer

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Nordsjælland

Lokale ildsjæle fremlægger forslag til at udvikle kystby: - Ellers ender vi som en soveby

Helsingør For abonnenter

Nu skal populært spisested privatiseres: Helsingør Kommune har overtrådt reglerne

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Helsingør

Stormvarsel opjusteret: 'Farligt vejr' forventes at ramme Helsingør lørdag - sådan forbereder du dig

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Debat

Debat: DTU til Helsingør: Hvad kan der gøres for at få den maritime uddannelse hertil?

Kultur For abonnenter

Efter nej til kommunale frikadellerSpisekammeret: Kulturhus frygter at blive ramt af forbud

Espergærde

Ups! 60-årig mand fra Espergærde kørte direkte over ny rundkørsel

Annonce