Annonce
Erhverv

Efter statsministerens udmelding: - Det bliver mere og mere kritisk for butikkerne

Det er ikke særlig sandsynligt, at dele af de nuværende restriktioner mod coronavirus ophæves efter den 17. januar, hvor de er sat til at udløbe, siger statsministeren. Foto: Lars Johannessen
Butikker og centre frygter en lang nedlukning, efter statsminister Mette Frederiksen har meldt ud, at hun forudser hårde restriktioner resten af vinteren.
Annonce

HELSINGØR:  - Hvis jeg skal give dig et svar lige nu, er det ikke særlig sandsynligt, at vi kommer til at ophæve hverken alle restriktioner eller en del af restriktionerne.

Sådan lød det søndag aften fra statsminister Mette Frederiksen, da hun af TV2 blev spurgt til, hvad der skal ske efter de nuværende restriktioner udløber på søndag.

Hun tilføjede, at 'der er noget, der peger i retning af en fortsat ret hård nedlukning', og at der vil være restriktioner i en eller anden grad hele vinteren.


For hver dag, der går, bliver det mere og mere kritisk for butikkerne. Virksomhederne mister indtjening og må tære på den egenkapital, man har.

Piet Petersen, formand for Helsingør Handel


Siden jul har det meste af detailhandlen, storcentre og liberale erhverv være lukket ned, og Piet Petersen, der er formand for Helsingør Handel frygter, at det kommer til at blive en langstrakt og hård affære.

- For hver dag, der går, bliver det mere og mere kritisk for butikkerne. Virksomhederne mister indtjening og må tære på den egenkapital, man har, siger Piet Petersen, formand for Helsingør Handel og direktør i Spar Nord Helsingør.

Han forklarer også, at butikkerne allerede har sparet skåret så meget ned på udgifterne, som de kan:

- Man kan ikke længere kigge på omkostningerne, for det har man gjort. Efterhånden kan man ikke gøre meget andet end at sidde og vente.

Annonce

Brancheopdelt krise

Det er meget forskelligt, hvordan butikkerne er ramt af nedlukningen, forklarer han.

- Det er meget brancheopdelt. For eksempel har frisører det meget svært, mens andre godt kan klare sig med webhandel. Og nogle er kreative og tilbyder alternative leveringsmuligheder, siger Piet Petersen.

Han tilføjer, at han "ikke bliver overrasket, hvis det her bliver forlænget til ultimo januar".

- Statsministeren vil nok hellere holde lukket i længere en periode, frem for at åbne og så lukke ned igen.

- Jeg kan ikke forstå, at en lille forretning, hvor der ikke står folk oven i hinanden, ikke fortsat må holde åbent. Det er jo muligt at holde åbent på en sikker og forsvarlig måde, siger formand for Helsingør Handel, Piet Petersen, Foto: Lars Johannessen

Som formand for Helsingør Handel er han lidt uforstående overfor, at små forretninger, som ikke har en stor tilstrømning af kunder, skal være forhindrede i at holde åbent.

- Jeg kan ikke forstå, at en lille forretning, hvor der ikke står folk oven i hinanden, ikke fortsat må holde åbent. Det er jo muligt at holde åbent på en sikker og forsvarlig måde.

Christina Nymand Nielsen, der er center manager i Helsingør bycenter, siger til Helsingør Dagblad, at nedlukningen er “super hård” for de erhvervsdrivende.

Hvis det kommer til at vare i flere måneder, så bliver det endnu værre. Men vi andre følger selvfølgelig også med i, hvordan smitteudviklingen går og kan godt se, at det ikke giver mening, at vi åbner på mandag, siger Christina Nymand Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Snekkersten

Blev anholdt i Snekkersten: Dommer varetægtsfængsler drabsmistænkt med tilknytning til bandemiljøet

Debat

Klumme: Findes der ghettoer i Danmark?

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Debat

Debat: Refleksion over Strandgade

Annonce