Annonce
Helsingør

Politikere om boligbyggeri: - Vi er ikke ude i straffeaktion

Det er her mellem Lundegade og Sct. Anna Gade i Helsingør, at nybyggeriet i givet fald skal opføres. Foto: Lars Johannessen.
Socialdemokratiet eller De Konservative afviser forslag om at skære ned på Helsingør-byggeri.

HELSINGØR: Helsingør Byråds store partier, De Konservative og Socialdemokratiet afviser, at dele af et nyt stort boligbyggeri ved Helsingørs indre by skal nedskaleres, fordi det delvist skal opføres på en omdiskuteret grund ved Lundegade 4. Her stod der tidligere en registreret bevaringsværdig bygning, som husets ejer - den lokale entreprenørvirksomhed Vida A/S - af kommunen fik lov til at rive trods voldsomme protester fra både borgere, foreninger og politikere.

- Vi er ikke ude i en straffeaktion her, siger Jens Bertram fra De Konservative.

Det er netop Vida, der sammen med Boligkontoret Danmark på vegne af Boligselskabet Nordkysten vil bygge 32 boliger på grunden langs Kronborgvej mellem Lundegade og Sct. Anna Gade. Før et møde på mandag i Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø har De Radikale  foreslået, at lige delen af nye byggeri, der skal ligge på præcis Lundegade 4-arealet, ikke må være større end den bygning, som blev revet ned - en etage høj.

Annonce

Sammenkæder ikke

"Det er vigtigt at vise, at det ikke kan betale sig at nedrive de gamle bygninger", forklarede den radikale Christian Holm Donatzky om forslaget.

En del borgere og nogle politikere mente nemlig, at Vida A/S bevidst havde ladet bygningen forfalde for at bane vejen for en nedrivningstilladelse, som blandt andet De Konservative lagde stemmer til.

- Hvis vi syntes, at Vida havde gjort noget forkert, så havde vi ikke givet nedrivningstilladelsen til at begynde med. Vi kommer under ingen omstændigheder til at støtte det radikale forslag, siger Jens Bertram.

Den samme holdning har Claus Christoffersen fra Socialdemokratiet. Nedrivningen og forhistorien spiller ikke ind på holdningen til byggeforslaget.

- Vi sammenkæder ikke en bygning, der lå på stedet tidligere, og så den bygning, der skal bygges. Vi har det ikke sådan, at hvis der lå et hus på en etage, så skal det nye også kun være en etage, forklarer politikeren.

Annonce

Ser fornuftigt ud

Også Socialdemokratiet roser byggeforslaget fra Vida A/S og boligselskaberne. Både udseendet og projektets blanding af lejeboliger og private boliger er godt, mener Christoffersen.

- Umiddelbart ser det fornuftigt ud. Det tager højde for det område, man bygger i med varierende højder og facadeudtryk. Og det er fint med blandingen af private og almene boliger, siger han.

Det er tanken, at der skal være 16 almene boliger og 16 private boliger i det nye byggeri. På mandagens møde vil udvalget for by, plan og miljø sige ja til, at kommunen går i gang med at lave et lokalplanforslag for området, der tillader boligbyggeri.


Vi sammenkæder ikke en bygning, der lå der, med den bygning, der skal bygges.

Claus Christoffersen, Socialdemokratiet


Annonce

En bygning til

Vida A/S og boligselskabet foreslår, at byggeriet bliver på mellem 2,5 og 4 etager - i alt skal der være 2.600 kvadratmeter bolig i byggeriet.

Der skal i øvrigt nedrives endnu en bygning for at gøre plads til nybyggeriet. Den ligger på hjørnet af Sct. Anna Gade og Kronborgvej og står også i kommunens register over bevaringsværdige bygninger - dog med en mindre bevaringsværdi end Lundegade 4-huset

Det er tegnestuen Kant, som er arkitekterne bag forslaget.

Ærligt og redeligt forslag

"Det her er et ærligt og redeligt forslag, hvor vi endelig kan få lavet en lukket karréafslutning mellem Lundegade og Sct. Anna Gade", sagde Henrik Sørensen, indehaver af entreprenørvirksomheden Vida A/S i Helsingør, til Helsingør Dagblad forleden.

Det er Vida A/S og Boligkontoret Danmark, som i fællesskab vil have opført de 32 boliger på arealet, som i dag primært er tomt. De forestiller sig, at byggeriets udtryk- primært ud mod Kronborgvej - ikke skal være ensartet, men kommer til at bestå af flere bygninger med forskelligt udseende.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat

Unge-debat; “Nej men, hvor er du så’n rigtigt fra?”

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce