Annonce
Helsingør

Efter voksende smittetal: Grønt lys til øget smitteopsporing

Helsingør Kommune får bedre vilkår i smitteopsporingen. Foto: Morten Stricker
Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Helsingør Kommune grønt lys til at sikre en intensiveret smitteopsporing, som den man har fået i Ishøj og Kolding.

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Helsingør Kommune grønt lys til  at sikre en intensiveret smitteopsporing og isolationsopfølgning som følge af foruroligende tal - særligt i området omkring Vapnagård.

I sidste uge var borgmester Benedikte Kiær ude med kritik af hastigheden på, hvornår kommunen fik konkrete adresser med sygdomstilfælde fra Styrelsen for Patientsikkerhed.  Hastigheden er nemlig afgørende for at bryde smittekæden, sagde borgmesteren som henviste til, at det nu er den meget smitsomme B117-variant, der tegner sig for de fleste smittetilfælde.

Målet med det nye tiltag er at undgå yderligere stigning og sikre en nedbringelse af smittetallet. Kommunen vil nu kunne følge borgerne tættere med henblik på støtte til selvisolation.

I forlængelse af det forøgede incidenstal – fra 36 pr. 100.000 borgere sidste fredag til 93 fredag den 26. februar, har kommunen løbende været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed om en styrket smitteopsporingsindsats i lighed med den som sker i eksempelvis Kolding og Ishøj.

- Vi kunne jo se, at 29 procent af de nye smittetilfælde var i Vapnagård, og vi kom lidt på bagkant, fordi systemet er bygget op, som tilfældet er. Når man sidder inde på et call-center har man jo naturligt nok ikke fingeren på pulsen på lokalområdet, som vi har det selv. Det er vigtigt, at vi kan følge det hele tæt, så vi kan få brudt den her smittekæde, siger Benedikte Kiær.

Annonce

Tilfreds borgmester

Hun er meget tilfreds med den nye ordning, som også indebærer, at Styrelsen for Patientsikkerhed vil bistå med tre medarbejdere til opgaven i samarbejde med den smitteopsporingsenhed, som allerede er nedsat i Borgerservice.

- Når vi nu ikke kan få hele opgaven med smitteopsporing, er det her den bedste løsning, vi kunne ønske os. Det er et godt alternativ, siger borgmesteren.

- Vi kan jo se at de fik vendt udviklingen hurtigt i Kolding på denne her måde. Skrækscenariet er jo, at man som i Ishøj ellers må ud og lukke skoler og lignende, hvis man ikke får styr på tallene.

Mandag mødes Helsingør Kommune med styrelsen med henblik på, at aftalen kan træde i kraft allerede fra tirsdag den 2. marts.

Derudover er der tæt kontakt til boligselskaberne og coronaguides i forhold til at øge kommunikationsindsatsen i de almene boligområder, hvor vi især har set en stigning i smitten.

Annonce

Øgede testmuligheder

Der er også etableret flere nye testtilbud i kommunen i den forgangne uge. lige før weekenden etablerede Copenhagen Medical (kviktest) som supplement til testcenterert ved færgelejet et nyt pop up-testcenter i Laden på Vapnagaard. Her kan borgere blive kviktestet uden tidsbestilling fra kl. 8-20 hver dag.

Samtidig arbejder man på at øge antallet af pcr-test, da der er for lang ventetid på bestilling af test samtidig med at der ingen kø er når folk møder op på Helsingør Station.

Alle kommuner får nu som led i den nye testsplan i forbindelse med den trinvise genåbning både et pcr- og et kviktestcenter.

Annonce

Vaccinationer lokalt

Desuden har kommunen kontakt med vaccinationsselskab, som vil byde ind på opgaven med at etablere lokale vaccinationssteder (på 12 lokationer i regionen), som skal vaccinere borgere under 65. Kulturværftet er i spil til dette, dog med mulighed for at rykke til andre lokationer, hvis det bliver en udfordring i forhold til afholdelse af kulturarrangementer. Den store målgruppe af borgere under 65 skal vaccineres fra april og fremefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Helsingør

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce