Annonce
Helsingør

Ekspert: Derfor køber vi genbrug som aldrig før

John Thøgersen blev i 2015 tildelt Dansk Marketingforskningspris for sin forskning i forbrugeradfærd. Foto: Aarhus Universitet
Otte ud af ti danskere har inden for det seneste år handlet genbrug, og det er primært for bæredygtighedens skyld, viser en landsdækkende undersøgelse.

HELSINGØR: Genbrugsbølgen når nye højder.

Hver danskerne køber i gennemsnit brugte varer for mere end 5.000 kroner årligt, viser en landsdækkende undersøgelse udarbejdet af DBA.

Annonce

Miljøbevidst

Det er der flere årsager til, fortæller professor i økonomisk psykologi og ekspert i forbrugeradfærd fra Aarhus Universitet John Thøgersen.


Befolkningen er meget positive over for at modtage gaver fra genbrug

John Thøgersen, professor i økonomisk psykologi og ekspert i forbrugeradfærd fra Aarhus Universitet


- Der har altid været tradition for at genbruge tøj, men interessen for genbrug er stigende, og det skyldes primært to ting, fortæller han og fortsætter:

- I de senere år, har der været et stærkere og større fokus på klima og miljø, og den bevægelse er genbrug blevet en del af. Herudover skyldes det, at kanalerne er blevet flere. Du kan sælge genbrugsvarer på alle mulige hjemmesider.

Annonce

Julegenbrug

- Det er en overvægt af unge mennesker, der handler genbrug, fortæller John Thøgersen. Det skyldes dels, at det er dem, der går forrest i klimakampen, dels at de har bedre tid.

- Det nemmeste er at gå ned i Magasin og købe det, der står på ønskelisten. Det tager tid at gøre det gode fund i en genbrugsbutik, siger John Thøgersen.

Alligevel er der flere familier, der har forskellige regler om, at en vis del af julegaverne skal være genbrug. Simpelthen for at spare på miljøet, fortæller John Thøgersen.

- Befolkningen er meget positive over for at modtage gaver fra genbrug, fortæller John Thøgersen og fortsætter:

- Men fornøjelsen er størst for den, som modtager gaven. Folk finder det nemlig besværligt at købe gaverne i genbrugsbutikker.

Annonce

Genbrugsmål

At genbrugsbølgen vokser sig højere i de kommende år, er John Thøgersen ikke i tvivl om. Ikke mindst fordi, at den er på den verdenspolitiske dagsorden.

- Vi har et europæisk mål om, at vi skal øge genbrugsprocenten til 65. I Danmark ligger vi lige nu på knap 50 procent, fortæller han.

Målet er sat for at mindske klimabelastningen, og som statistikkerne viser, er der plads til forbedring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Opsigelserne står i kø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Debat

Derfor gik chefredaktøren på bar i går

Annonce