Annonce
Sport

Ekspert i estisk fodbold om ny FCH'er: - Overraskende at han kommer til dansk 1. division

Estiske Mihkel Ainsalu har lavet en kort aftale med FC Helsingør. Foto: Lars Johannessen
FC Helsingør har skrevet kontrakt med den estiske landsholdsspiller Mihkel Ainsalu. Midtbanespilleren kan hjælpe oprykkerne i top 6, vurderer cheftræner.

FODBOLD: Frem til sommer kan FC Helsingørs cheftræner, Morten Eskesen, råde over den estiske landsholdsspiller, Mihkel Ainsalu, der skifter på en fri transfer fra den bedste ukrainske liga.

Der er tale om en midtbanespiller, der kan træde ind på den centrale del af banen, hvor både hans fysik og teknik fremhæves. Helsingør Dagblad har talt med Frederik Hestbjerg, der er ekspert på estisk fodbold.

- Jeg er faktisk overrasket over, at Ainsalu er kommet til den danske 1. division. Han er en midtbanespiller, der har en god pakke af kompetencer. Han er fysisk stærk, han driver bolden godt, og han har en fin teknik. der mangler måske lidt fart, men det er han god til at kompensere for med sit gode blik for spillet. Han kan bestemt blive en gevinst for FC Helsingør, siger Frederik Hestbjerg, der driver en blog om estisk fodbold på taanibold.medium.com.

Annonce

Sammenlignes med FCK-kaptajn

Ainsalu har senest spillet i den bedste ukrainske liga for PFK Lviv, hvor han hurtigt endte som klubbens anfører. Ifølge estiske medier blev samarbejdet afbrudt af økonomiske årsager.

- Mihkel var en af de bærende spillere på holdet i Ukraine, men da klubben skulle spare, og spillerne gik ned i løn, ønskede han efter sigende ikke den nedgang, og så blev kontrakten ophævet, forklarer Frederik Hestbjerg.

Hestbjerg, som har boet og arbejdet i Estland, og derigennem fundet interesse for det baltiske lands fodbold, sammenligner den nye FCH'er med en velkendt skikkelse i dansk fodbold.

- Jeg vil sammenligne ham med FC Københavns anfører, Carlos Zeca. Han er en offensiv 8'er, der kan sætte holdkammeraterne op offensivt, og så arbejder han hårdt på midten af banen. Selvom han er stor, så er teknikken god, og det udnytter han godt, lyder beskrivelsen.

Annonce

FCH blev anbefalet

Det er en spiller med flere landskampe og mesterskaber med hjemlandets Flora Tallin, der er kommet til nordsjællandsk fodbold, og han glæder sig til at vise sig frem i et nyt land.


Jeg vil sammenligne ham med FC Københavns anfører, Carlos Zeca. Han er en offensiv 8'er, der kan sætte holdkammeraterne op offensivt, og så arbejder han hårdt på midten af banen.

Frederik Hestbjerg, ekspert på estisk fodbold


- Jeg har været her en uges tid, og jeg er faktisk positivt overrasket over niveauet. FC Helsingør har et godt spillende hold med unge talentfulde spillere, og det tiltalte mig. Derfor er jeg glad for muligheden for at komme her til, siger Mihkel Ainsalu, der fylder 25 år om et par uger.

Kendskabet til dansk fodbold var begrænset, men landsmanden Henri Järvelaid, der spiller for Vendsyssel sendte sine anbefalinger.

- Han fortalte mig, at FC Helsingør er et hold, der ønsker at spille fodbold på den måde, som jeg bedst kan lide, og hvor jeg kan bruge mine styrker, og derfor blev jeg interesseret i at se tingene an, og som sagt har det været positivt, konstaterer Mihkel Ainsalu.

Træner Morten Eskesen glæder sig over forstærkningen til sit "maskinrum".

- Vores to centrale spillere Frederik Christensen og Daniel Norouzi gør det rigtig godt, men vi kan godt bruge en større bredde. Både Daniel og Frederik har karantæne efter næste gule kort, og nu har vi forhåbentligt fået en spiller, som kan gå ind og holde det høje niveau, vi har vist på den del af banen, siger Eskesen.

Mihkel Ainsalu får nummer 42 i FC Helsingør, og han er allerede spilleberettiget fra fredag aftens kamp mod FC Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce