Annonce
Helsingør

Elever er sprunget ud som grønne iværksættere

Af

Annonce

Helsingør: Omkring 80 elever fra Helsingør Lilleskole fra 7. til 10 klassetrin arbejder i øjeblikket på højtryk med at sætte brugte cykler i stand. De pudser og maler også brugte lamper, og designer "nye" af genbrugsmaterialer som dåser og kurv og andre egnede materialer. Eleverne sælger også genbrugsmøbler, som de selv har været ud og samle ind. Alle varer bliver løbende sat til salg, og de kan reserveres via virksomhedens hjemmeside.

-Foreløbig har vi solgt otte cykler, og der er også reserveret flere andre ting, fortæller Arthur Holm, som går i 9. klasse og fungerer som salgschef for virksomheden.

Annonce

25 brugte cykler

Der er livlig aktivitet i de fleste af skolens rum, som er indrettet med forskellige værksteder, heriblandt cykleværkstedet hvor omkring 11 elever sørger for at de brugte cykler, som stod til at blive smidt ud, bliver sat tip top i stand .

-Vi var så heldige, at vi fik doneret 25 cykler af en vognmand inden han nåede at aflevere dem på genbrugspladsen i Skibstrup, fortæller lærer Jens Høeg.

Eleverne havde tirsdag besøg af byrådsmedlem Michael Mathiesen, som også er formand for kultur- og turismeudvalget og selv har en fortid som cykelsmed.

-Det er rigtig sjovt at se, hvad eleverne har gang i. Det er et vildt fedt projekt. Det at eleverne har fokus på bæredygtige produkter er win win på alle måder, siger Michael Mathiesen.

Annonce

Sjovt og anderledes

Firmaet er bygget op som en rigtig virksomhed med egen administration, salgs- og marketingsafdeling foruden værksteder. Firmaet har også etableret en hjemmeside, hvor interesserede kan se og reservere de ting, der er sat til salg. Det er også sørget for en kantine, hvor eleverne handler ind og forbereder mad til frokosten i de to uger, projektet står på. Kantinedriften bliver finansieret af salget.

-Det er fedt. Det er sjovt at prøve være med i en virksomhed, som vi selv har været med til at etablere. Vi lærer meget af det, fortæller Karl Gyldendal, som går i 10. klasse og fungerer som økonomichef i virksomheden HLS Refurn.

-Det er en anderledes måde at lære på, hvor vi også arbejder på tværs af klasserne, fortæller marketingschef Agnes Rarh Westegaard.

Annonce

Overskud på foreløbig 2000 kroner

Eleverne sælger også brugte hatte og har en produktion af genbrugsvenlige bivoksklude, såkaldte beewraps, som kan bruges som miljøvenligt alternativ til staniol og plasticfolie til at pakkke madvarer ind med.

Lige nu har eleverne et overskud af salget på 2000 kroner. På fredag afsluttes projektet med åbent hus, hvor alle tingene bliver sat til salg.

- Vi har besluttet, at overskuddet skal gå til et velgørende formål. Vi har i forvejen vores årlige loppemarked, hvor vi samler penge ind til vores studierejser, fortæller Savannah Kajsa Tilde Pierre, som går i 10 klasse og bærer titlen administrerende direktør.

Annonce

Flere varer end før

Virksomhedsprojektet er et tilbagevendende undervisningsprojekt på Helsingør Lilleskole. Men i år har eleverne gjort ekstra meget ud af at stable en virksomhed på benene, fortæller de.

-Vi er gået all in den her gang, og har mange flere produkter, end vi plejer. Det føle som en rigtig virksomhed, og det er sjovt at følge med i alle de aktiviteter, der er, fortæller Anna Linding Rydeng, som går i 10 klasse og bærer titlen som HR-chef.

Lilleskolen holder åbent hus

Fredag d. 15. november holder eleverne åbent hus. Her kan man komme, og se produkterne der er til salg. Det er fra klokken 14 til 19 på Helsingør Lilleskole, Fredericiavej 1.

Eleverne har også lavet en hjemmeside: www.refurn.tk

Her kan interesserede se de de produkter, der kan købes på skolen.

Man kan også ringe til skolen og reservere en vare på telefonnummer 61452962 mellem klokken 08:30-12:50.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce