Annonce
Helsingør

Elever frarøves endnu en tradition: - Det kan de ærlig talt ikke være bekendt

Espergærde Gymnasium. Foto: Lars Johannessen.
Det bliver uden 'eksamensbingo', når afgangseleverne på Espergærde Gymnasium torsdag finder ud af, hvilke eksaminer de skal op i til sommer.

CORONA: Hjemsendelser, aflyste arrangementer og frustrerende fremtidsudsigter.

Det er, hvad danske skoleelever har stået på mål for i snart et år. Og nu viser det sig, at afgangseleverne på Espergærde Gymnasium må give afkald på endnu en traditionsrig begivenhed: Nemlig eksamensbingoen. Et socialt arrangement, hvor eleverne finder ud af, hvilke eksamener der bliver de sidste i gymnasieregi.

- Jeg synes, det er utrolig ærgerligt. Vi afholder det virtuelt, så heldigvis bliver der et arrangement ud af det, men det mister noget værdi, når det ikke er med fysisk fremmøde, siger rektor på Espergærde Gymnasium Henrik Boberg Bæch.

Annonce
Henrik Boberg Bech er rektor på Espergærde Gymnasium. Til trods for aflyste arrangementer og udfordrende vilkår fornemmer han en optimisme blandt eleverne. Foto: Torben Sørensen

Dårlig prioritering

På Espergærde Gymnasium såvel som resten af landets gymnasier skiftes eleverne til at have uger med hjemmeundervisning og uger med fysisk fremmøde. Og netop i denne uge, hvor eleverne bliver klogere på deres afgangseksamener, modtager 3. g'erne virtuel undervisning.


Man går kun i gymnasiet én gang. Omvendt kan man drikke sin øl andre steder end på en bar og gå på restaurant resten af livet. Jeg synes, der er en uligevægt i retningslinjerne, som går ud over eleverne

Henrik Boberg Bæch, rektor på Espergærde Gymnasium


På grund af de gældende retningslinjer har det dermed ikke været muligt at afholde eksamensbingoen.

- Lige så vel som eksamensbingoen handler den her problematik om, hvad vi kommer til at kunne afholde i fremtiden. Der er mange arrangementer forbundet med at afslutte sin gymnasiale uddannelse, siger rektoren.

Derfor håber han, at retningslinjerne ændrer sig, for som han siger:

- Man går kun i gymnasiet én gang. Omvendt kan man drikke sin øl andre steder end på en bar og gå på restaurant resten af livet. Jeg synes, der er en uligevægt i retningslinjerne, som går ud over eleverne.

- Omkostningerne for elever både fagligt og socialt er voldsomme. Jeg værdsætter og bifalder, at der bliver passet på i samfundet, det skal vi, og vi skal selvfølgelig respektere alle restriktionerne. Men jeg er godt nok ærgerlig over, at elever og især afgangselever ikke bliver prioriteret højere, når man ser på, hvad som ellers får lov at åbne. Det synes jeg ærlig talt ikke, man kan være bekendt, siger rektoren.

Annonce

Positive sind

På opfordring fra eleverne har Henrik Boberg Bæch og Espergærde Gymnasium undersøgt, hvorvidt man kan få dispensation, så eleverne kan møde op til eksamensbingoen, selvom de har hjemmeundervisning, men det har ikke været muligt.

- Det skaber nogle bekymringer i forhold til andre arrangementer som vores galla. Den kommer vi ikke til at kunne afholde, som vi plejer.

- Det positive er, at eleverne er gode til at indgå i dialog om, hvordan vi kan løse udfordringerne bedst muligt. De holder humøret oppe, siger rektoren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce