Annonce
Nordsjælland

Eleverne breder sig på Skolen i Bymidten:  På vej mod verdens længste hinkerude

Ella, Tamara,Mille,Ida og Felipa afprøver den hinkerude de selv har lavet, og der er lang vej til nummer 1083. Foto: Lars Johannessen
Tamara, Mille, Ida, Ella og Felipa tilbragte den første dag i skoleferien i skolegården, og det blev en langstrakt affære.
Annonce

HELSINGØR: - De første elever er allerede gået i gang med at hinke ruden igennem, og de er ved at dø, fortæller Heidi Hagedorn. Hun er mor til Felipa, der også er helt færdig. Sammen med Tamara, Mille, Ida og  Ella har hun nemlig - formentlig - lige sat en verdensrekord.

De fem elever, der er går i klubben Fiolen, brugte mandag formiddag på at tegne en hinkerude op i den skole, de går på, Skolen i Bymidten. Det var dog ikke en helt almindelig hinkerude, der var tale om, men faktisk verdens længste. Det var i hvert fald målet, da de mandag morgen gik i gang.

Annonce

1083 firkanter

Da de helt udmattede lagde kridtstykkerne fra sig igen ved middagstid, havde de lavet en hinkerude, der er 334 en halv meter lang og har 1083 firkanter.

Ida, Mille, Tamara, Ella,  Felipa og Heidi Hagedorn holdt afstand, mens de fik målt rekorden op: 334 en halv meter hinkerude. Foto: Lars Johannessen.

Ud over en fabelagtig kondition kræver det også en stor akrobatisk sans at gennemføre  hinkeruden. Den strækker sig nemlig hen over de åbne pladser, op og ned ad trapper og tværs igennem skaterområdet.


Vi kunne ikke få at vide, hvad rekorden var, fordi der er igangværende forsøg på at slå rekorden. Jeg har googlet mig frem til, at den nuværende rekord er 50 meter, men har også set et Facebookopslag med en pige, der har lavet en på 150 meter.

Heidi Hagedorn


Tamara Goueffon, Mille Evind Svendsen, Ida Dagmar Løvenstein, Ella Lykke Schmidt fra 5. klasse og Felipa Hagedorn Gomez fra 4. klasse forsøger at  komme i Guinness Rekordbog.

Annonce

Flere forsøg i gang

Hvor meget der skal til er lidt usikkert, fortæller Heidi Hagedorn, der som pædagog, og mor til Felipa, hjælper de fem.

- Vi kunne ikke få at vide, hvad rekorden var, fordi der er igangværende forsøg på at slå rekorden. Jeg har googlet mig frem til, at den nuværende rekord er 50 meter, men har også set et Facebookopslag med en pige, der har lavet en på 150 meter.

Det kom pigerne allerede midt på dagen langt forbi, og Heidi Hagedorn er ikke i tvivl.

- Jeg er helt sikker på, at de har sat en rekord. Det tror jeg på, efter hvad jeg har kunnet google mig frem til, siger hun.

Rekorden skal dog først bekræftes og godkendes af Guinness World Records' sekretariat. I mellemtiden kan de fem piger tage sig en lille puster. Samt måske en lille hinketur. Men måske ikke alle 1083 trin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce