Annonce
Sport

EM-keeper: - Vi elsker vist alle at være i Helsingør

Trods corona-restriktioner er humøret højt i landsholdslejren på Marienlyst Strandhotel. Fra højre er den træner Lars Høgh, Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow og Jonas Lössl. Foto: Andreas Mayerhofer
Stemningen er høj i den danske EM-lejr kort før turneringens begyndelse. Det hjælper de helsingoranske omgivelser med til, lyder det fra målmandsgruppen.

EM: Landsholdet og Helsingør. Det har i efterhånden mange år hængt sammen, forud for landskampe og slutrunder, og de rød-hvide spillere er ikke sene til at rose omgivelserne i den nordsjællandske by.Onsdag kom det frem at Marienlyst Strandhotel er parat til at lægge adskillige millioner i en ny træningsbane for at holde landsholdet i byen.

Det var tilsyneladende godt nyt for målmandsgruppen, som torsdag morgen var dagens "presseofre" på Nordre Strandvej, hvor der er slået en interimistisk medieby op i og ved badmintonhallen.

- Vi elsker vist alle at være her i Helsingør. Det er et virkeligt dejligt sted, vi har et fantastisk beliggende hotel, hvor der er udsigt til Øresund, og hvor vi bare kan hoppe i vandet, når det passer os. Det gjorde vi målmænd her til morgen. Jo, vi er glade for at være her, sagde Frederik Rønnow, der er en af Kasper Schmeichels to reserver til målmandsposten.

Annonce
Badmintonhallen er for en stund omdannet til medieby for det danske landshold. Foto: Andreas Mayerhofer

Førstemålmanden  har med sine 63 kampe i rødt og hvidt en ganske god erfaring i at være med landsholdet i Helsingør. I år er det anderledes på grund af corona-pandemien, men det har ikke ødelagt humøret for hverken målmanden eller resten af gruppen.

- Vi savner, at der er folk til træningen, og normalt må vi også få besøg af familien på hotellet, men det er der ikke noget af denne gang. Men alt i alt har vi en rigtig god gruppe, der er god til at være sammen i længere perioder, og vi har det rigtigt godt på hotellet, siger Kasper Schmeichel.

Den udlægningen tilslutter målmandstræner Lars Høgh sig. Han har været med omkring landsholdet i mange år, og tilbage i 1986 var han selv en del af den trup, som rejste til Mexico for at deltage i det første VM med dansk deltagelse. Der er sket noget på 35 år, erkender han.

- Dengang var det også en god gruppe, men det var en helt anden tilgang. Jeg kom jo bare som en ukendt målmand fra Fyn, og som jeg siger, så tror jeg ikke, at Søren Lerby anede hvem jeg var, siger Lars Høgh.

Det gamle stadion har fået nyt liv op til EM, hvor det er træningsbane for de rød-hvide. Hvad den alternative opstregning betyder, skal man formentligt være indviet for at regne ud.  Foto: Andreas Mayerhofer

- I dag har vi en meget sammentømret enhed, som har det godt sammen og har meget stor respekt for hinanden uanset anciennitet og hierarki, og det er en fornøjelse at være sammen med de gutter, konstaterer den tidligere målmand.

EM indledes fredag aften med en kamp i Rom mellem Tyrkiet og Italien. Danmark spiller første kamp lørdag aften hjemme mod Finland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce