Annonce
Sport

EM-showet er begyndt: Kronprinsen i hård clinch med Stig Tøfting

Kronprins Frederik deltog i en fodboldkamp ved åbningen af EM-fanzonen på Ofelia Plads i København og er her i duel med Stig Tøfting. På banen sås også Søren Busk, Jens Jørn Bertelsen, Michael Schjønberg og sågar Johnny Reimar - uden tyrolerhat. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Når op til 25.000 tilskuere lukkes ind til de tre sidste EM-kampe i Parken, bliver der slækket på de hidtidige afstandskrav under coronapandemien. Det betyder, at nogle fans kommer til at sidde skulder ved skulder med folk, de ikke kender, men det føler direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Jakob Jensen sig tryg ved. - Det har sundhedsmyndighederne godkendt. Og vi har lavet en meget grundig evaluering af, hvor usandsynlig lidt smittespredning der har været i forbindelse med fodboldkampe i Superligaen, pokalfinalen og så videre.

Formanden i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, er gået i isolation, efter han har været nærkontakt til en coronasmittet. Det oplyser DBU på sin hjemmeside. Jesper Møller gik dermed glip af den officielle åbning af Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) fanzone på Ofelia Plads i København fredag.Han skulle have været til officiel middag på Københavns Rådhus, DBU's repræsentantskabsmøde og Danmarks EM-premiere mod Finland i Parken.  Han har ingen symptomer, og han ærgrer sig over, at han går glip af de forskellige arrangementer i de kommende dage.  DBU's næstformand, Bent Clausen, og Divisionsforeningens formand, Thomas Christensen, overtager styringen af repræsentantskabsmødet lørdag.

Hvis Danmark går hele vejen og vinder EM-finalen på Wembley om en måneds tid, ruller der millioner ind på Kasper Schmeichels og de øvrige spilleres konti. Spillerforeningen har afsløret tallene i den EM-bonus, der er en del af landsholdsaftalen med Dansk Boldspil-Union (DBU). Her fremgår det, at hvis Danmark gentager bedriften fra 1992, så får hver spiller 2,461 millioner kroner plus en ekstra pointbonus.

Annonce

Spillerne har med deres blotte tilstedeværelse i EM's gruppespil sikret sig en bonus på 791.000 kroner. Det er meget tæt på de 739.000 kroner, spillerne fik for at være med i gruppespillet ved VM i 2018. Herefter stiger beløbet alt efter, hvor langt holdet når. Hvis Danmark når ottendedelsfinalen, kan spillerne se frem til 904.000 kroner. En kvartfinale-billet giver 1,166 millioner kroner og en semifinaleplads giver 1,628 millioner kroner. Der er også en trøstepræmie, hvis Danmark skulle nå finalen og tabe. Sølvmedaljer giver således 2,143 millioner kroner. Pointbonussen giver derudover 133.077 kroner per sejr og 67.500 kroner per uafgjort.

I maj blev det offentliggjort, at landsholdsspillerne donerer fem millioner kroner til forskellige formål i børnefodbolden. Nu afslører Spillerforeningen, at landsholdsstjernerne har fundet yderligere en million til fanaktiviteter og markedsføring af arrangementerne. - For spillerne er det vigtigt at bidrage og give noget tilbage. Og det har de i den grad gjort ved at donere dele af deres EM-bonus og give penge til forskellige projekter inden for breddefodbolden og til fanaktiviteter, siger Michael Sahl Hansen, direktør i Spillerforeningen.


Annonce
Helsingør For abonnenter

Trods protester: Kommunen anlægger dyr superbane til fodboldlandsholdet

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Fire firmabiler skåret op: - Det er hamrende frustrerende

Helsingør For abonnenter

Celine spærres inde på sin konfirmationsdag: - Vi havde ikke fået noget at vide

Nordsjælland

Seks uønskede besøg hver dag i Nordsjælland:  Sådan kan du snyde tyven i ferien

Kultur

Nærheden er lige til at spise: Annette og Erik fra Villa Brinkly satser på bæredygtig hoteldrift og vilde råvarer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EM

Thomas Müllers vilde forvandling: Fra umulig til uundværlig

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Bergs Bureau: De mystiske bølger på det blikstille sund

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Debat

Debat: Det kunne være endt rigtig galt - jeg er dybt taknemmelig for hjælpen, jeg fik

Debat For abonnenter

Det lykkelige babyboom kræver handling fra regeringen

Debat

Klumme: Opfordring: Det er tid til at selvvaccinere os mod frygt - og lidt om gylle

Annonce