Annonce
Rejser

En anderledes sommer: Visit Aalborg anbefaler

Skulpturen Noahs Ark i Mølleparken. Foto: Visit Aalborg
I denne tid, vi befinder os i, kan det være svært at finde ud af, hvor man skal begive sig hen på sin ferie, og hvilke aktiviteter der er mulige, med tanke på restriktioner. Her giver Visit Aalborg sit bud på alternative oplevelser i Aalborg.

1 Naturoplevelser

Aalborg gemmer på mange naturskatte, der strækker sig over områder med betagende haver, våde enge, store søer, et rigt dyre- og planteliv samt vandreruter og udsigt over byen. Områderne ligger i alle retninger fra midtbyen, hvilket vil sige, at (næsten) uanset hvilken vej du går, vil du støde på grønne naturoplevelser. Her kan nævnes Nordens Kridtgrav, Kildeparken, Signalbakken, Sohngårdholmsparken, Mølleparken og de to store naturområder Østerådalen og Egholm, der ligger under fem kilometer fra centrum.

Østerådalen er et fredet naturområde, der siden dannelsen under istiden har været udsat for store ændringer, både natur- og menneskeskabte. I dag består området af enestående natur med forskellige fuglearter, et rigt planteliv, Østerå der slynger sig gennem landskabet og fri fiskeplads. Her kan du tage en tur rundt på en af de mange stier, både til fods og cykel, og på nært hold opleve Ådalens mange finurligheder.

Adresse: Indkildevej, 9210 Aalborg SØ.

Egholm er en lille ø-perle, der ligger i Limfjorden, hvor du kan finde stilheden tæt på storbyen og ægte ø-idyl. Her kan du opleve en planteverden i særklasse, et mangeartet dyreliv, varierende natur, og har du brug for mere end én dag på øen, kan du tage en overnatning i det fri på den primitive lejrplads.

Ønsker du at gå øen rundt, kan du følge øens vandreruter.

Egholm ligger fem minutters færgetur fra fastlandet. Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden.

Adresse: Egholm Færgevej 23, 9000 Aalborg. Når man vil tilbage til Aalborg tilkaldes færgen via tilkaldesignalet ved færgelejet.

Egholm. Foto: Visit Aalborg
Annonce

2 Sightseeing

Selv på en lukket dag i Aalborg er mulighederne mange for at udforske byen. Du kan selv gå på opdagelse og lade gader og stræder fører dig rundt til seværdigheder eller bruge ”Explore Aalborg - en digital guide til byvandringer”. Med Explore Aalborg kan du vælge mellem tre forskellige guider, der leverer historier og fakta om byen og på denne måde se Aalborg fra en anden vinkel, end du måske ellers ville have gjort. Her kan du gå på tur med tjenestepigen Marie og opleve ”Det Historiske Aalborg”, opleve streetart, som pryder bygninger, husgavle og siloer, eller blive guidet rundt til ”Aalborg City Highlights”.

Skulle du have lyst til at have et kort i hånden, kan dette tilbydes ved både ”Street Art” og ”Det Historiske Aalborg”. Her skal du besøge Visit Aalborgs hjemmeside og printe kortene ud.

Find mere på www.visitaalborg.dk/motes.

Annonce

3 Aktiviteter

I Aalborg er det alle dage, hele året rundt, altid muligt at finde aktiviteter til den enkelte, parret, vennerne og hele familien. Det kan være, at der i denne tid skal tænkes i lidt andre baner og søges andre steder, men muligt er det. For at hjælpe på vej, kommer her forslag, der måske er noget for dig at prøve af, prøve igen eller give videre til andre at prøve.

Ud på vandet: Nede på Aalborg Havnefront, tæt ved Limfjordsbroen, ligger GoBoat, RIB-IT og Ms Kysten, der alle tilbyder uforglemmelige oplevelser.

Her kan du leje en GoBoat, selv tage styringen og sejle ud i det blå. Du må gerne medbringe egen mad og drikke, og dække op til det store kolde bord, eller hvad du ellers kan finde på.

Er du til mere fart over feltet, er det måske RIB-IT du skal tjekke ud. For RIB-IT tilbyder nemlig en tur på deres hurtiggående sejlbåd, der har en topfart cirka 100 kilometer i timen. Her kan du booke en plads på en af de åbne ture eller reservere hele båden.

Sidst, men ikke mindst, kan du vælge at tage en tur med Ms Kysten, en ældre dame der tidligere har været ejet af søværnet. Her kan du sætte dig til rette og nyde en havnerundfart med fortællinger om Aalborg by, eller måske en af deres længere ture. Du kan hos Ms Kysten både bestille en billettur og hele skibet.

Adresse: Strandvejen 12C, 9000 Aalborg.

Action oppe og nede: Søger du action i det fri, hvor du kan bruge din egen eller en motors styrke til at komme frem, kan det være at Klatreparken i Aalborg og Gokart Jylland Mou måske er sagen for dig.

Klatreparken leverer en klatrebane i træernes kroner, højt over jorden, hvor du kan udfordre dig selv under de mange aktiviteter og forhindringer, der er på de i alt seks forskellige baner. Elsker du at svæve lidt, er der noget at glæde sig til, for på hver bane er der et antal svævebaner.

Adresse: Faunavej 7, 9000 Aalborg.

Gokart Jylland Mou giver derimod fart og spænding på landjorden, hvor du kan teste dine racerevner. Banen indbyder til en dag for hele familien, hvor du kan se frem til et sus i maven og udfordringer på banen.

Adresse: Hedevej 6, 9280 Storvorde.

Læs mere på hjemmesiden www.visitaalborg.dk , hvor du kan finde yderligere informationer om anbefalingerne, links til andre sider og foldere om blandt andet naturområderne.

Hjelmerstald i Aalborg. Foto: Visit Aalborg
Street art af kunstneren West21 Onur. Foto: Visit Aalborg
Goboat Aalborg. Foto: Visit Aalborg
Klatreparken i Aalborg. Foto: Visit Aalborg
Gokart. Foto: Visit Aalborg
Annonce
Erhverv For abonnenter

Hornbæk blomstrer: - Vi får et fantastisk år

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Barslund-boss vil tjene penge trods stort minus i regnskabet: - Det går faktisk rigtig godt i virksomheden

Rejser For abonnenter

Svenske fristelser: Gå i Tycho Brahes fodspor

Navne

Nu reagerer verdensstjerne: - Du lever videre i vores hjerter

Sport

Mikkel Hansens far efter neglebidende semifinale: - Jeg skal lige ind og skifte skjorte

Helsingør

Hørte du også bulder og brag i Helsingør torsdag eftermiddag? Her er forklaringen

Erhverv For abonnenter

Ilse Jacobsen er tilbage efter svær sygdom: - Jeg skal lære at passe bedre på mig selv

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Rejser For abonnenter

Boutique Hotel Wassersleben: Tysk badehotel med højt kulinarisk niveau

Hornbæk

Ejer af Det Fedtede Hjørne efter ballade og uro: - Vi kan ikke gøre noget ved, at de unge stiller sig uden for

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Helsingør

Covid-19 florerer i Helsingør-områder med få vaccinerede: Stikket holder corona-smitten væk

Helsingør For abonnenter

Per taber kampen mod sine plageånder: Derfor slipper vi aldrig af med måger

Helsingør

Knallertfører forsøgte at køre fra politiet: Endte med flere sigtelser

Annonce