Annonce
Helsingør

En debataften om liv eller død

Tværpolitisk Samtaleforum har tidligere to debatarrangementer i Toldkammeret, der var fyldt godt op til samtaler om ulighed i sundhed samt bæredygtighed.

Tværpolitisk Samtaleforum holder den sidste samtaleaften før sommerferien den 12. juni i Toldkammeret.

Annonce

Debat: Det kommer bogstavelig talt til at handle om liv eller død, når Tværpolitisk Samtaleforum onsdag den 12. juni inviterer til debataften i Toldkammeret for tredje og foreløbigt sidste gang.

Aftenens samtaleemne handler nemlig om, hvor langt vi skal hjælpe liv på vej. Skal vi bevare liv, bare fordi vi kan? Og hvem skal bestemme det?

- Selvom det er enkelt og indlysende klart, at vi alle sammen ganske enkelt lever, hvis vi kan leve, og en dag vil dø, når vi ikke kan leve mere, så er der i såvel vores mentale som fysiske verden bundet uhyre mange ord, kræfter, ordninger, institutioner til denne omstændighed, siger sognepræst Kirsten Winther fra Helsingør Domkirke.

Hun står for aftenens indledende oplæg til debatten og vil forsøge at se problematikken fra flere perspektiver.

- Liv og død ser helt forskellig ud alt efter, hvor jeg ser dem fra. Og når vi taler om tingene, kan det være en god ide bevidst at skifte synsperspektiv for at se og afsløre, hvordan min holdning er fra de andre perspektiver, siger Kirsten Winther.

Først og fremmest er det dog publikum, der skal puste liv i samtalen med deres egen diskussionslyst, og denne gang bliver det skoleleder Thomas Horn, der som ordstyrer skal hjælpe snakken på gled.

Debatarrangementet finder som sædvanlig sted i Toldkammeret i forlængelse af de populære fællesspisninger. Samtalen starter kl. 19.15 og er sat til at vare en time.

Det nye debatforum er startet af en gruppe borgere i Helsingør, der vil fremme den gode samtale og give borgerne mulighed for at mødes til en meningsfuld debat. Det har i første omgang ført til tre debataftener, med onsdagens arrangement som den seneste, og initiativtagerne vil nu sætte sig sammen for at finde ud af, i hvilken form forummet kan fortsætte efter sommerferien.

Der er gratis adgang til debatarrangementerne i Toldkammeret, men man skal tilmelde sig til den indledende fællesspisning, hvis man ikke vil diskutere på tom mave. Det sker på www.kuto.dk

red.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce