Annonce
Helsingør

"En gåtur langs kysten" indstilles til pris

Man snakker så godt, når man går. Nu er "En gåtur langs Kysten" indstillet til Fællesskabsprisen. (Foto: Lars Johannessen) Foto: Lars Johan

- Jeg har fået så mange livsbekræftende tilkendegivelser fra de mange tusinde deltagere, siger initiativtager Jakob Amsgaard.

Annonce

Helsingør: - Til lykke til jer. Jeg har valgt at indstille jer til Fællesskabsprisen.

Sådan skriver Jakob Amsgaard til de tusinder af mennesker, der har været med til træningsture og selve "En gåtur langs Kysten" fra København til Helsingør på 45 kilometer.

Amsgaard er manden bag ideen til det enormt succesrige fælleskab. Han, som selv kommer fra Helsingør, fik ideen en dag, hvor han sammen med en ven, ligeledes oprindeligt fra Helsingør, sad på en café i København og sagde: "Det kunne være sjovt at gå hjem til vores barndomsby." Som sagt, så gjort.

- Et fællesskab skabt om noget så simpelt som at GÅ. En blev til to, og nu rigtige mange. GÅturen er 45 km fra København til Helsingør og er et gratis sundhedsfremmende arrangement. Op til de lange ture har fællesskabet deltaget i fælles GÅtræninger, hvor alle aldre, forskellige personligheder, kulture og baggrunde har mødtes gang på gang i dette hjertevarme selskab.

Sådan skriver Jakob Amsgaard i sin indstilling af "En gåtur langs kysten" til Fællesskabsprisen, hvor man kan indstille enkeltpersoner, grupper eller fællesskaber.

Annonce

Livsbekræftende

- Jeg har fået så mange livsbekræftende tilkendegivelser fra deltagere blandt de mange tusinde, der er kommet med i fællleskabet. Fredag aften var jeg til koncert på Konventum i Helsingør og her faldt jeg i snak med et par, der har mødt hinanden og er blevet kærester gennem gåfællesskabet. En gruppe i Helsingør havde lavet deres egen gåsatellit for at træne op til den store gåtur den 1. juni. Og det var i den sammenhæng, at parret havde truffet hinanden. Som de selv sagde til mig: "Man snakker så godt sammen, når man går."

Den 1. juni 2019 blev første lange tur gennemført, hvor mellem 4000 og 5000 mennesker kastede sig ud på ruten på 45 kilometer langs kysten.

- Hvis man tvivler på fællesskabets nærværende kærlighed er det bare at finde eventet på Facebook og lade øjet glide nedover kommentarerne. Som arrangør af "En GÅtur langs kysten" ønsker jeg at indstille hver og en, som har været med indtil nu, og dem som kommer til næste års GÅtur. For uden dem er fællesskabet ingenting, siger Jakob Amsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce