Annonce
Debat

- En god restriktion

Nu bliver gågaderne i Helsingør mere trygge, konstaterer Venstres Mette Lene Jensen. Foto: Lars Johannessen

DEBAT: Restriktioner. Det er det nye “sort”.

Flere af os er godt trætte af restriktioner, og mest af dem, som overhovedet ingen mening eller løsning giver på problemet. Men én nylig og helt anderledes restriktion er jeg begejstret for. Det er den trafikrestriktion i form af pullerter i Stengade, der for nylig er blevet opsat som resultat af et forslag fra Venstre og mig selv, sagde hunden.

Gågadeområdet i og omkring Stengade har igennem længere tid været udfordret af ulovlig og utrygskabende bilkørsel uden formål. Det har flere gange skabt farlige og utrygge situationer.

Annonce

Som Venstre-kvinde var jeg mere end træt af den vanvidskørsel, som ofte fandt sted og blev skrevet om i gågadeområdet i og omkring Stengade i indre by af Helsingør. I oktober 2018 stillede jeg derfor i Byrådssalen forslag om, at der blev udarbejdet en trafikanalyse. Analysen skulle afdække behovet for og vurdere omkostningerne til at etablere fysiske adgangsrestriktioner for biltrafik i gågadeområdet i og omkring Stengade i Helsingør bymidte. I november 2019 blev analysen forelagt Byrådet.


Tålmodighed kan betale sig


Konklusionen var, at det blev anbefalet, at der blev arbejdet videre med løsningsmuligheder med henblik på et notat til budgetforhandlingerne i efteråret 2020. Her vedtog vi, budgetforligspartier, at afsætte penge til trafikforanstaltninger mod vanvidskørsel i indre by.

Det har taget noget tid, men tålmodighed kan betale sig.

Beboerne i området skal naturligvis fortsat kunne komme til og fra deres bopæl, ligesom varelevering indenfor tidsbestemte perioder fortsat skal være muligt. Vanvidskørsel og uvedkommende trafik derimod er en stigende udfordring og skal i den grad bekæmpes. Derfor er jeg mere end tilfreds med, at vi nu har fået opsat de første pullerter som værn mod ulovlig kørsel i gågadeområdet. De blev indviet for ca. en uge siden. Fantastisk!

Vores gågader skal selvsagt være fri for ulovlig og utrygskabende trafik. Det er til glæde for både beboerne i området, de erhvervsdrivende, turister, de handlende og nattelivet.

Og forhåbentlig kan vi alle sammen snart se frem til igen at kunne nyde en strøgtur ned gennem gaderne i høj sol og med åbne butikker. Forhåbentlig med mulighed for igen at sidde på en af byens mange caféer og nyde en bid brød og kop kaffe helt uden restriktioner – men dog glæde os over de nye restriktioner, nemlig de nyligt opsatte trafikhæmmende restriktioner.

+

De otte partier i Helsingør Byråd får på skift mulighed for at skrive et længere indlæg i HD Debat om et politisk emne, som ifølge ugens parti er særligt vigtigt lige nu. I dag er det Mette Lene Jensen fra Venstre, der skriver.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kæmpe virksomhed fyrer medarbejdere midt i konkurs-forhandlinger: - Jeg har kollegaer, som ikke kan betale husleje

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Debat

Debat: Alt fungerede perfekt, da jeg skulle have mit tredje stik

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

Sygeplejersken Luca afleverer sin opsigelse: Han håber, at flere end 1000 vil følge trop

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Annonce