Annonce
Helsingør

En læser undrer sig: Må det træhus godt være der?

Et flot legehus i et træ er opført i offentlig skov. Foto: Privat
Et legehus i et træ har undret en af Helsingør Dagblads læsere – for det er nemlig tilsyneladende bygget i et træ på offentlig grund. Er det lovligt? Vi har fundet svaret.

HELSINGØR: Et stort, flot, sort legehus med et glasindfattet vindue, en hængebro og en dør, med en solid hængelås på hænger et par meter oppe i et træ.

Det lyder måske som en barnedrøm, men det er virkeligheden i skovområdet bag Carl Plougs Vej i Helsingør. Træhuset er sat op i et træ i den offentlige skov bag husene og hængebroen fører ind over et hegn til en privat grund.


Vi har endnu ikke taget stilling til, hvad konsekvenserne skal være, hvis huset ikke bliver fjernet. Det tager vi, som det kommer

Nikolaj Brejl, parkforvalter ved NSPV


Og det har en af dagbladets læsere undret sig over. For må man godt bygge sådan et træhus i første omgang? Og hvis man må, må man så sætte hængelås på, så andre ikke kan bruge det?

Annonce

Mangler tilladelse

Det har Helsingør Dagblad spurgt Nordsjællands Park og Vej – NSPV – om. Og svaret til det første spørgsmål er kort og godt: Nej.

- Man kan ikke få tilladelse til at bygge en privat bygning på kommunens areal og byggeriet er i strid med Skovloven, oplyser parkforvalter ved NSPV, Nikolaj Brejl, til Helsingør Dagblad.

Træhuset har en glasindfattet rude og en solid hængelås på døren. Foto: Privat

Derfor har NSPV for omkring en måned siden sendt et brev til matriklen, hængebroen fører ind i, og oplyst, at træhuset skal fjernes.

Dog skete der ikke rigtigt noget. Efter dagbladet kontaktede NSPV, har de igen taget fat i ejerne, denne gang over telefon. Ifølge Nikolaj Brejl sagde ejerne, at de ikke havde modtaget brevet, men nu er det aftalt, at træhuset skal være fjernet indenfor to måneder.

- Vi har endnu ikke taget stilling til, hvad konsekvenserne skal være, hvis huset ikke bliver fjernet. Det tager vi, som det kommer, afslutter Nikolaj Brejl.

Det siger loven

§ 11 På fredskovspligtige arealer må der ikke opføres bygninger, etableres anlæg, gennemføres terrænændringer eller anbringes affald.

Helsingør Dagblad har spurgt ejeren af træhuset, om de undersøgte, om de måtte bygge i træet, inden de gjorde det, og hvordan de har det med at huset nu skal fjernes. Det har de ikke svaret på.

Dog skriver ejeren i en sms, at træhuset er ”bygget med respekt for naturen og der derfor ikke er nogle søm eller skuer i træerne. Den er stoppet op.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce