Annonce
Helsingør

En overset succeshistorie fra vores egen verden

Peter Hagmund
Der er færre læsere af printaviser, end der var for få år siden. Til gengæld vokser nyhedsforbruget næsten konstant, både på mobil og på computeren.
Annonce

Nyheder: Om lidt vil jeg fortælle en succeshistorie. Men allerførst skal du læse en gammel nyhed: Der er blevet færre læsere af printaviser i de senere år. Dernæst en lige så gammel forudsigelse: Der bliver med stor sandsynlighed også færre læsere af printaviser i de kommende år. For sådan har det været i efterhånden flere årtier: Færre og færre læser printaviser, flere og flere læser nyheder på internettet.

Det er baggrunden for, at Helsingør Dagblad er massivt til stede på nettet. F.eks. i form af nyhederne på helsingørdagblad.dk. I form af podcasts. I form af den forbedrede nyhedsapp Nyhedskiosken. Og i form af en hel række andre nyhedsformidlinger, services og funktioner på nettet.

For vi vil gerne give dig nyheder der, hvor du er. Uanset om du - som jeg - holder af en kop morgenkaffe og en printavis på bordet foran dig, eller du - også som jeg - holder af at læse nyheder på mobil, Ipad eller computer.

Alle tal viser, at danskerne i stærkt stigende omfang finder deres nyheder på nettet, ikke mindst på mobilen. Et enkelt eksempel fra en rapport, der for nylig er udkommet fra Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet: 67 procent af danskerne bruger deres smartphone til at læse nyheder. Det betyder groft sagt, at to en halv million danskere bruger mobilen til at orientere sig om nyheder.

Der er med andre ord en glubende sult på nyheder på mobilen. Og derfor forbedrer vi løbende vores nyhedsapp, Nyhedskiosken, hvor du også kan finde Avisen Danmark og vores andre printtillæg - og en hel stribe podcasts fra blandt andet en af landets største podcastproducenter, Podcast Danmark, og fra den landsdækkende Radio4.

Der er dog endnu flere, der vælger at finde deres nyheder på dagbladenes netaviser. Rapporten fra Roskilde Universitet viser således, at dagbladenes hjemmesider er den næstvigtigste nyhedsplatform i Danmark - og at forbruget på disse sider bare vokser og vokser. Kun tv er lige nu en større platform, men i kraftigt fald.

Ser man på den overordnede trend, varer det ikke mange år, før dagbladenes hjemmesider har overhalet tv som den største nyhedsplatform. Så selvom dagbladenes printoplag falder, står dagblade som Helsingør Dagblad alligevel med en substantiel succeshistorie.

Den skal vi forvalte med omhu.

1. Forelsket i Helsingør

Helsingør Dagblads fotograf Lars Johannessen med sin Helsingør Kalender 2021, der er 44. årgang. Foto: Kirsten Moth..

Helsingør Dagblads fotograf Lars Johannessen har igen samlet et festfyrværkeri af øjeblikke, scener og årstider fra hele Helsingør-området i en kalender. Og man kan, som dagbladet skrev tirsdag, kun blive glad, nærmest forelsket, når man bladrer gennem kalenderen.

2. Generation to er med

Ilse Jacobsen sammen med datteren Natascha. Foto: Lars Johannessen.

Modeskaberen og iværksætteren Ilse Jacobsen har arbejdet tæt sammen med sin datter Natascha Jacobsen om at skabe en ny kollektion til hunde, skrev dagbladet tirsdag. Natascha, der er 26 år, er uddannet fra Designerskolen i Kolding.

3. Fitnesscenter vokser under krisen

Senest byggede Hornbæk Fitness til i maj, da de udbyggede for 100.000 kroner. Nu fordobler de udearealet. Foto: Privat

Selvom fitnessbranchen er tynget af corona-pandemien, vælger Hornbæk Fitness at udvide. "Spørgsmålet er, om vi har råd til at lade være", sagde indehaver Frederik Hastrup-Johansson til dagbladet mandag.

4. Covid-19 rammer indvandrere

Der har været flere nye muligheder for at blive covid 19-testet i Helsingør i denne uge. Foto: Mads Dalegaard

Alt for mange med indvandrerbaggrund bliver ramt af covid-19, skrev dagbladet mandag. Derfor har det mobile covid 19-testcenter i ugens løb været opstillet ved blandt andet Vapnagård.

5. En stærk Wiibroe

Wiibroes Årgangsøl ankom standsmæssigt til byen.

Wiibroes Årgangsøl 2021 kom på gaden i denne uge, skrev dagbladet onsdag. Der er tale om en krasbørstig sag på 10,6 procent - næsten lige så stærk som vin. Årets etiket er designet af kunstneren Rose Eken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Annonce