Annonce
Nordsjælland

En verdensmester kom forbi Hornbæk

Verdensmesteren i brasiliansk jiu jitsu Alan ”Finfou” do Nascimento i Anita Olsens baghave. Privatfoto
Anita Olsen inviterede brasiliansk jiu jitsu-champ til at undervise børn i sin baghave.
Annonce

Hornbæk: Hvad gør man, når sportsklubberne lukker i en coronatid, og ens børn ikke længere kan træne, som de plejer? Hvis man er Anita Olsen i Hornbæk, laver man sin egen ”dojo” i baghaven og inviterer en verdensmester i brasiliansk jiu jitsu til at komme og træne børnene.

- Min søn Malik havde ikke noget sted at træne, så til at begynde med lå det stille. Så jeg fik den idé at bruge min have til at have nogle få børn på skift i weekenderne, så de kunne holde sig i gang. Jeg købte nogle måtter, og så gik vi ellers bare i gang

Børnene kommer fra alle de lokale klubber: Arte Suave, bjj3000, Siam og Renegade, og det er som regel de bedste, som får lov at træne i haven.

- Det er Marcus Rachmanski, William Mørck og Hannah Minajh og min egen søn (Malik Prince), der træner. Jeg havde en idé om, at jeg ville lave et seminar, men det mislykkedes, fordi underviserne vil have et mere prof setup. Og det har jeg jo ikke råd til. Men så havde jeg for sjov taget kontakt til verdensmesteren Alan ”Finfou” do Nascimento, som bor og underviser i Stockholm.


Pludselig skrev han: ”Tænk ikke på pengene, jeg kommer”. Og jeg havde det jo bare sådan, at det kunne jo ikke passe. Han er 10-dobbelt verdensmester, så det virkede ret urealistisk. Men den var god nok.

Anita Olsen


Anita skrev frem og tilbage med verdensmesteren om muligheden for at lave et seminar i Danmark.

- Men det var alt for dyrt. Vi er jo ikke så mange. Havde det været i klubben, så havde man måske kunnet få det op at stå, men i en baghave. No chance. Jeg er på SU, så jeg skrev bare ”du hører fra mig”, og så tænkte jeg egentlig, at den stoppede der.

Men det skulle vise sig, at ”Finfou” havde andre planer.

- Pludselig skrev han: ”Tænk ikke på pengene, jeg kommer”. Og jeg havde det jo bare sådan, at det kunne jo ikke passe. Han er 10-dobbelt verdensmester, så det virkede ret urealistisk. Men den var god nok. Han ringede og sagde ”hvad med næste weekend”… og ja, så begyndte det at tage form.

Hvad er brasiliansk jiu jitsu

  • Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) kan betegnes som kampsport og selvforsvar, der lægger vægt på gulvkamp og gør udpræget brug af ledlåse og kvælningsgreb. BJJ er en brasiliansk version af den japanske kampsport Judo.
  • I Brasiliansk Jiu-Jitsu lægges der vægt på fri kamp og sparring – også kaldet 'at rulle' – for at sikre, at udøverne også er i stand til at udføre de lærte teknikker på en usamarbejdsvillig modstander samt at neutralisere dennes angreb. Målet er at få modstanderen ned at ligge og derefter hele tiden forbedre sin position, for derved til sidst at kunne anbringe personen i et greb, der får ham/hende til at give op, hvilket afslutter kampen.

Men Anita Olsen og de øvrige jiu jitsu-interesserede fik pludselig den besked, at Alan ”Finfou” do Nascimento ikke kunne rejse til Danmark, da udrejse fra Stockholm ikke er tilladt pga corona-smittefaren.

Det, der lignede en drøm, der var lige ved at gå i opfyldelse, var nu helt lukket ned. Men Anita Olsen gav ikke op. Hun ringede til politiet og fik alligevel lov til at invitere mesteren med den begrundelse, at det var et professionelt stykke arbejde, han skulle udføre i Hornbæk. Så langt så godt.

- Da jeg så skulle hente ham om fredagen, ville de ikke lukke ham ind ved grænsen. Jeg fik politiet i røret, og de var hverken til at hugge eller stikke i. Men efter 15 minutters tovtrækkeri fik han endelig lov at rejse ind.

Og det blev til en uforglemmelig weekend for børn og forældre i baghaven i Hornbæk.

- Han er en fantastisk mand. Han er opvokset i en brasiliansk favela og har måttet kæmpe for alt, hvad han har opnået. At han giver sig tid til at komme her… Det svarer til, at Michael Laudrup tog ud og underviste nogle børn i en baghave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Det bøjelige natursyn

Helsingør

Helsingør i top - Aarhus i bund: Her rammes flest og færrest ældre

Annonce