Annonce
Helsingør

Endelig: Genåbningen tyvstartede på Miss Coffee

Nicolas Huusom og Morten knudsen var som de første klar til at byde kunderne velkommen tilbage på café Miss Coffee.
Kunderne væltede ind til kaffe og bagels med brede smil bag mundbindene.

Genåbning. Smag på ordet og mærk optimismen gennemstrømme dig!

Sådan havde de første kunder det, da Miss Coffee på Stengade som de første slog dørene op efter fire lange måneder med coronanedlukning.

Og det ser ud til at blive en god dag for café-indehavere, værtshuse og restauratører, som kan forvente en lind strøm af storsmilende og nyklippede kunder i butikkerne: Det her har alle tørstet efter. I radioen sammenligner en værtshusholder i Esbjerg det sågar med befrielsesdagen i 1945!

- Nu er der lys for enden af tunnelen for alvor, som en af de første kunder i caféen konstaterer.

I kø til kaffe

Og faktisk kunne kunderne slet ikke vente på den officielle åbningstid kl 07.30 hos Miss Coffee. Allerede kvart over sneg stamkunderne Poul og Annette sig ind til morgenmad og kaffe. Og de havde både coronapas og fine blomster med i dagens anledning.

- Vi kommer gerne forbi en gang om dagen, om ikke andet så bare til en kop kaffe, siger Poul før parret beslutter sig for at gøre dagen ekstra festlig med en Superdeal. Under nedlukningen har parret holdt café-abstinenserne i ave i Miss Coffee-inderhavernes salatbar Miss Deli lidt nede ad gaden i nummer 8.

Og er smilene store hos kunderne, er de formentlig dobbelt så store hos indehaverne Nicolas Huusom og Morten Knudsen. Endelig kunne de sætte flag foran nummer 17 og slå dørene op igen.

Annonce

Væk i fem måneder

- Det er helt uvirkeligt det her. For mit vedkommende skulle min kæreste føde den 16. november, og vi skulle så prøve at finde ud af noget barsel. Jeg gik på barsel 1. november og skulle så have været tilbage den 9. december. Og det var lige den dag, det hele lukkede ned. Jeg har været væk i fem måneder. Det er helt vild, siger Nicolas Huusom.

- Vi havde ko håbet og troet, at vi kunne åbne igen i januar, og så blev det februar… og til sidst tænkte man, ”det er helt uvirkeligt det her”. Og nu ender vi så her snart i maj måned, det er helt vanvittigt. Og det er også derfor, det er så forrygende at åbne nu, siger Nicolas Huusom.

Og det er ikke kun i egenskab af at være café-indehaver, at han har glædet sig. Som alle andre har han savnet den sociale kontakt med andre mennesker. At komme væk fra zombie-corona-tilværelsen og være sammen med andre.

- Man finder jo ud af, at det der virkeligt betyder noget, det er at hygge sig, gå ud og spise sammen med venner og familie. Vi har jo godt kunne shoppe og få nye sko på nettet, men det vil man jo gerne undvære for den nære kontakt. Hele det der med at blive serviceret… det er bare så dejligt, siger han med et smil.

Annonce

Nu skal vi på værtshus

Økonomisk har det naturligvis heller ikke været sjovt at stå med en lukket café – kassekreditten har glødet. For det er dyrt at stå med en nyfødt og en lukket butik.

- Fordi jeg har overtaget caféen efter mine forældre – den har haft 20 år jubilæum – og først for alvor startede op i december, var der ikke noget lønkompensation tilbage til mig. Så jeg har gået i fem måneder uden noget løn. Og det har da været svært, men heldigvis har mine forældre kunne hjælpe, siger Nicolas Huusom, som glæder sig over at være den første i Stengade, der slår dørene op.

- Det er skønt at se kunderne nærmest stå i kø. Havde jeg haft fri i dag, havde jeg også sneget mig på café, siger han.

Cafébesøget må vente, men til gengæld er Nicolas og Morten sikkert at finde på et af byens værtshuse, når caféen lukker.

- Det skal jeg! Det er der ikke ti vilde heste, der kan holde mig fra, siger en jublende glad caféindehaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce