Annonce
Helsingør

Endelig: Nu er der ingen smittede med corona på Helsingørs plejehjem

- Vi er nu glædeligvis fri for smitte på plejehjem og midlertidige pladser, skriver Helsingør Kommunes direktør, Stella Hansen, i en ny orientering til byrådet. Foto: Katrine Becher Damkjær
De ældre på kommunens plejehjem og deres pårørende har i flere måneder været underlagt besøgsrestriktioner for at forebygge smitte med corona. Men nu er plejehjemmene fri for smitte - og derfor bliver reglerne for besøg lempet.
Annonce

HELSINGØR: Der er lige nu ingen tilfælde af corona på plejehjemmene i Helsingør Kommune.

Det orienterede Stella Hansen, direktør for blandt andet Center for Sundhed og Omsorg i Helsingør Kommune, fredag byrådet om.

- Vi er nu glædeligvis fri for smitte på plejehjem og midlertidige pladser, og det betyder, at der alle steder er lempet for retningslinjerne for besøg, skriver direktøren i sin orientering til kommunalpolitikerne.


Vi er nu glædeligvis fri for smitte på plejehjem og midlertidige pladser, og det betyder, at der alle steder er lempet for retningslinjerne for besøg

Stella Hansen, direktør i Helsingør Kommune


Styrelsen for Patientsikkerhed har siden efteråret sidste år påbudt Helsingør Kommune at en beboer på et plejehjem måtte få besøg af i alt tre faste pårørende i sin bolig - dog højst to af gangen. Men i tilfælde af at to borgere eller to medarbejdere blev registreret som smittede med corona har styrelsen indført et midlertidigt forbud. Det betød, at de ældre kun måtte få besøg af én fast pårørende.

-  Nu lempes restriktionerne, så hver beboer må få besøg af tre faste udpegede pårørende, lyder det fra kommunen.

Annonce

Vaccinationerne fortsætter

Størstedelen af de ældre og medarbejderne på plejehjemmene og de midlertidige pladser er blevet vaccineret. Men en mindre gruppe mangler fortsat at få det lille stik, der forebygger corona.

Borgere i Helsingør Kommune bliver løbende indkaldt til vaccination af Statens Seruminstitut. Senest er der ifølge kommunen sendt invitationer ud til borgere over 85 år, sundhedsmedarbejdere og en række medarbejdere på det sociale område.

I sidste uge afholdt kommunen en såkaldt pop-up-vaccination i Helsingør Hallen med op mod næsten 200 vaccinerede fra de målgrupper, som kommunen hjælper med transport til og fra vaccinationsstedet.

- Vi ser en fordel i ikke at skulle transportere borgerne til Hillerød, skriver Stella Hansen i sin orientering.

I næste uge planlægger kommunen derfor igen at opføre et midlertidigt lokalt vaccinationssted. Og samtidig arbejder kommunen på at få et regionalt bemandet vaccinationssted i kommunen for de borgere, som kan transportere sig selv, skriver direktøren i sin orientering.

SÅ MANGE ER BLEVET VACCINERET I HELSINGØR KOMMUNE

  • Statens Seruminstitut overvåger, hvor mange, der er blevet vaccineret i Danmark. Den seneste opgørelse er fra fredag den 19. februar :
  • Tre procent af Helsingør Kommunes knap 63.000 beboere er færdigvaccinerede. Det svarer til i alt 2.189 borgere.
  • 3.313 har fået det første stik og har altså påbegyndt vaccinationen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Travlhed før genåbning: - Vi undersøger, om vi må lukke kunderne ind ad bagdøren

Annonce