Annonce
Helsingør

Er det tid til at springe ud i efteråret?

Trænger du til et spark op af sofaen, der kan få dig til at holde humøret oppe i en grå tid? Så er det måske nu, du skal starte med at vinterbade, lave håndbryg eller lave mad over bål.
Annonce

Mange af bladene sidder stadig gule og røde på træerne i Helsingør, selvom vinteren nærmer sig med hastige skridt. Og med temperaturer på den gode side af 10 grader i Øresund, er det måske nu, det er tid til at kaste sig ud i en ny udfordring?

Mange aktiviteter er igen begrænsede, men på biblioteket kan du låne bøger i hobetal om alle de spændende, krævende eller skøre aktiviteter, der måske er lige det, der skal til for at holde dampen oppe.

Annonce

Et spark op af sofaen

Ifølge podcasten Sitter var hundehvalpe, garn og bålfade særdeles eftertragtede i marts og april, men uanset om du er til aktiviteter inde eller ude, er der nok af gode grunde til at sparke sig selv op af sofaen.

Det er måske nu, du skal prøve dig af som helårsbruger af Øresund, eller nu du skal kaste dig ud i at producere din egen øl eller lave brændevin af vilde bær og urter? Du kan såmænd også bygge møbler af paller, hækle et nyt tæppe til sofaen eller måske få ny gejst til hjemlig oprydning.

På helsbib.dk kan du finde alle bøgerne i artiklen.

Annonce

Hop i havet: vinterbadning gør dig sund og glad

Susanna Søberg (2019). Guide til vinterbadere. En rejse ind i vinterbadernes univers, der fortæller hvad vinterbadning kan gøre for helbred og psyke.

Annonce

Grøn bålmad

Nicolai Tram og Eva Helbæk Tram (2020). En rejse ind i røgens gastronomiske verden med masser af opskrifter på vegetarisk mad ― alt sammen tilberedt over bål og gløder.

Annonce

Spis & strik: lunt strik & lystige retter

Marianne Isager og Jørgen Smidstrup (2020). Indeholder strikke- og madopskrifter, som er bygget op omkring en frugt eller en grøntsag. Med opskrifter på trøjer, et tørklæde, klude, pizzaer, salater, snacks, fisk og muslinger, kager og drinks.

Annonce

Køkkenbrygning: rigtig godt øl med få midler

Af Jakob Nielsen og Mikael Zetterberg (2018). Ølbarer med eget bryg skyder op i både store og mindre byer. Næste skridt er måske at prøve selv. Hjemmebrygning har aldrig været mere tilgængeligt end netop nu, hvor ingredienser som humle, gær, korn og andre ingredienser kan købes over nettet.

Annonce

Magisk oprydning

Marie Kondo (2016). Måske tænker du, at det ikke er den mest inspirerende opgave at rydde op. Men med Marie Kondo får du en effektiv metode til at få styr på sagerne derhjemme. Måske du også får mindre rod i hovedet af at læse bogen?

Annonce

Byg med paller! DIY-møbler

Claudia Guther (2015). De er firkantede, klodsede og bor i supermarkedet i hobetal. Alligevel er pallerne overalt i de danske hjem. Men hvordan bygger man med de populære træpaller, der kan sættes sammen i en uendelig række af praktiske elementer i haven eller inde?

Brændevin på vilde bær og urter

Birgit Kristiansen og Lars Norman (2016). Der findes vilde smage mange steder i den danske natur. Men mange ved ikke, at der gemmer sig store smagsoplevelser i glemte bær og urter. Måske blåbær, havtorn, malurt, revling, slåen, porse, eller tyttebær er lige dig?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Snekkersten

Blev anholdt i Snekkersten: Dommer varetægtsfængsler drabsmistænkt med tilknytning til bandemiljøet

Debat

Klumme: Findes der ghettoer i Danmark?

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Debat

Debat: Refleksion over Strandgade

Annonce