Annonce
Nordsjælland

Espergærde Gymnasium: Center til 20 millioner skal gøre naturvidenskab mere spændende

Det skal være mere interessant at læse naturvidenskab på Espergærde Gymnasium, der med et center til 20 millioner gerne vil give flere unge lyst til at læse naturvidenskab.
Fra august 2021 bliver det lidt sjovere at studere naturvidenskabelige fag på Espergærde Gymnasium, der samtidig vil appellere mere til de elever, der vil ind i medicinalbranchen.
Annonce

ESPERGÆRDE: I starten af august tages første spadestik til et nyt naturvidenskabscenter på Espergærde Gymnasium, og det er et længe ventet spadestik. De nye faciliteter skal tiltrække naturvidenskabsinteresserede unge fra Nordsjælland og imødekomme et stigende behov på arbejdsmarkedet.

Annonce

Kvalitet og kvantitet

Når centeret fra næste skoleår vil stå klar til brug, så er der tale om en ekspansion på 730 kvadratmeter.

- Det er både kvalitet og kvantitet, vi får, fortæller rektor for Espergærde Gymnasium Henrik Boberg Bæch.

Kvantiteten går på, at gymnasiet får lidt af den luft, man har sukket efter i et stykke tid på det naturvidenskabelige område. Der var været pres på faciliteterne, især laboratorierne.  Kvaliteten handler om, at gymnasiet samtidig kan blive mere tillokkende for unge, der vil søge ind i medicinalindustrien.

Annonce

Sparet op til

Det koster 20 millioner kroner at bygge det nye center, som Espergærde Gymnasium har samlet ind til og sparet op til i et par år.

Det nye naturvidenskabscenter har eksisteret på tegnebrættet i et stykke tid. Ledelse, lærere og elever har udvekslet idéer, fagfolk har gået planerne efter i sømmene, og nu foreligger der både en endelig plan og en underskrevet kontrakt med en startdato i begyndelsen af august. Rektor Henrik Boberg Bæch glæder sig over, at planerne nu kan føres ud i livet.


Vi kan forberede vores elever endnu bedre på hverdagen for eksempel som ansat i medicinalindustrien, som netop nu udvider i Nordsjælland.

Henrik Boberg Bæch


- Det har været et ønske længe at udvide og forbedre vores nuværende faciliteter. Både fordi vi gerne vil sikre os, at skolen fortsat tilbyder en uddannelse i topklasse, men også fordi vi gerne vil være med til at dyrke interessen for de naturvidenskabelige fag. Der er et samfundsmæssigt behov for, at flere går den vej, og en nyt naturvidenskabscenter kan være med til at præge unges uddannelses- og jobvalg, siger han.

Annonce

Mere praksis

En af de store styrker ved det nye naturvidenskabscenter bliver, at det bliver nemmere at afprøve teorierne i praksis.

- Centret bygges sådan, at naturvidenskabsundervisningen kan tilrettelægges på flere forskellige måder end vanligt. Det bliver for eksempel muligt at afprøve endnu større dele af den naturvidenskabelige teori i praksis i de nye laboratorier. En større tilbygning i kombination med en modernisering af de eksisterende rammer skaber et meget moderne naturvidenskabscenter, siger Henrik Boberg Bæch.

Espergærde Gymnasiums rektor har et klart fokus på en bestemt industri.

- Vi kan forberede vores elever endnu bedre på hverdagen for eksempel som ansat i medicinalindustrien, som netop nu udvider i Nordsjælland. Vi kan bedre møde behovene for, hvad de unge skal kunne, siger han.

Selv om Espergærde Gymnasium med det nye center vokser i størrelse, så betyder det ikke, at der bliver optaget flere elever, siger Henrik Boberg Bæch. Til gengæld får eleverne bedre forhold at studere under. Det kan på sigt betyde, at flere vælger de naturvidenskabelige linjer, så der vil blive oprettet flere hold end nu, men her og nu handler det om at give de studerende bedre rammer end de har i dag, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce