Annonce
Helsingør

Espergærde-journalist bliver TV 2-chef

Ask Rostrup fra Espergærde bliver ny chef for TV 2 NEWS til april. Foto: Mette Mørk
Ask Rostrup, 54, bliver ny chef for Danmarks tredjestørste kanal, TV2 NEWS. Rostrup er glødende FC Helsingør-fan og bosat gennem en årrække i Espergærde.

Til april skifter Ask Rostrup fra DR til TV2, hvor han skal være chefredaktør for tv-stationens News-kanal. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Ask Rostrup er både kendt og respekteret for sine år i DR, hvor han har været politisk redaktør og leder af DR’s Christiansborg-redaktion samt været vært på TV Avisen, ’Langt fra Borgen’ og en række valgprogrammer. Han kom til DR efter tre år som ansvarshavende chefredaktør på metroXpress, og før den tid var han 8½ år på Berlingske, blandt andet som EU-korrespondent, nyhedsredaktør og nyhedschef.

- Nu vender Ask Rostrup tilbage til chefredaktørrollen, og det bliver heldigvis hos os på TV 2 og på NEWS. Det er jeg utroligt glad for. Ask er en erfaren, respekteret og knusende dygtig journalist og leder, som vi får glæde af her på TV 2, siger Ulla Pors, TV 2s nyudnævnte nyhedsdirektør, og fortsætter:

- NEWS har aldrig stået stærkere hos danskerne. Ikke mindst i det seneste år med corona har flere og flere seere søgt mod NEWS for at følge med og forstå, hvad der sker i Danmark og verden. Den vigtige rolle er Ask den helt rigtige til at stå i spidsen for. Jeg glæder mig til samarbejdet i Nyhedernes chefredaktion, siger Ulla Pors.

TV 2 NEWS har de seneste to år været Danmarks tredjestørste kanal på lineært tv, og samtidig står NEWS for en betydelig del af liveseningen på TV 2 PLAY.

Annonce

”Det perfekte match for mig”

Ask Rostrup, der fylder 55 år om få dage, siger farvel til kolleger og venner i DR med stor taknemmelighed for samarbejdet gennem årene.

- Samtidig glæder jeg sig til at stå i spidsen for landets førende nyhedsmuskel og til at blive en del af et sjældent, næsten frygtindgydende, kompetent hold af tv-folk. Vi skal formidle virkeligheden, som den folder sig ud, og vi skal sætte dagsorden, siger Ask Rostrup og fortsætter:

- Nyhedsjournalistik har været omdrejningspunktet i hele mit virke som journalist de seneste 30 år. Alt, hvad jeg har lavet, har drejet sig om at opdyrke og formidle nyhedshistorier, om at klæde os alle på til at deltage bedst muligt i samfundet og i demokratiet. Det er det, jeg altid har brændt for – og derfor er TV 2 NEWS for mig det perfekte match.

Ask Rostrup kalder NEWS ”kanalen, alle søger hen til, når der sker noget stort, når man bare skal orientere sig, eller når man skal have perspektiv på de strømførende historier og udviklinger”.

- TV 2 NEWS er kanalen for alle med interesse i de nære omgivelser og i verden – en kanal, der måske kan anses for smal, men som i mine øjne i dén grad appellerer bredt. Når NEWS er Danmarks tredjestørste kanal, er det, fordi behovet for uafhængig, nuanceret, fair, præcis, engageret og engagerende nyhedsformidling næppe nogensinde har været større. Det er simpelthen så vigtigt, at vi holder fast i netop disse journalistiske grundværdier i en tid, hvor polarisering, ”synsninger” og alternative kendsgerninger er på fremmarch, siger Ask Rostrup, der overtager chefredaktørposten efter Ulla Pors.

- Jeg forlader DR med den allerstørste taknemmelighed og, ja, kærlighed til stedet - jeg går ombord i TV2 og News med den allerstørste begejstring, nysgerrighed og virkelyst, skriver han på sin twitter-profil.

Ask Rostrup er gift med Dorte Carlsen. Parret har børnene Sidsel (født 1992), Espen (født 1994) og Villads (født 1999).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Biogas-skandale nummer to

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Helsingør

Politikere om hjemmepleje-ansattes tidsplaner: - Enormt ærgerligt at det bliver et minut-tyranni

Annonce