Annonce
Sport

Espergærde slog bundprop i målrig affære

Espergærde vandt 4-2 over bundproppen fra Virum-Sorgenfri. Foto: Torben Sørensen
Rigtig overbevisende blev det aldrig, men momentvist viste EIF glimrende kombinationsspil og vandt 4-2.
Annonce

FODBOLD, SERIE 1: Virum/Sorgenfri mødte op til lørdagens kamp i Espergærde med kun fire point og rygtet om, at halvdelen af holdet forlod klubben inden sæsonstart. Men det skal medgives de tapre mænd fra Virum, at de kæmpede med det, de havde, og langt hen i anden halvleg var der spænding om udfaldet, som dog endte i EIF's favør.

Det blev en mærkelig forestilling for de knap 150 tilskuere. Espergærde havde fået to af de langtidsskadede stamspillere klar. Såvel Patrick Bernth med det gode overblik og de fine driblinger samt Mads Skovby, der altid er meget bevægelig, leverede fine præstationer og var med til at hæve hjemmeholdets niveau. En tredje spiller, hjemvendte Christian Poulsen, der er returneret efter at have spillet hyggebold i København, bidrog med lækre afleveringer og mål, så alt i alt er der rigtig meget at bygge på. Da det imidlertid har været nødvendigt at bruge næsten 30 spillere i løbet af efteråret for at imødegå afbud af forskellige årsager, mangler der stadig noget sammenspilning, men optimismen trænger sig på.

Godt et kvarter var spillet, da unge, teknisk dygtige Mikkel Ludwig sammen med Christian Poulsen kombinerede sig gennem Virum forsvaret, og Poulsen bolden over forsvaret til en fri Mads Skovby, der scorede flot fra kort afstand.

Annonce

Uafgjort ved pausen

Omkring den halve time sov EIF’s midterforsvar, hvilket gav plads til Niels Lund, der forholdsvis let kunne udligne til pausestillingen 1-1.

Espergærde havde fået lagt alt for lidt pres på modstanderen, og det skulle rettes i anden halvleg. Det gik også over stok og sten, og på kun seks minutter havde først Ludvig Pahl med et fint vristspark fra halvdistancen øget til 2-1 efter klumpspil, og kort efter fikserede Christian Poulsen Virums keeper og scorede til 3-1. Dermed burde den kamp være afgjort. Men EIF var gode værter. Alt for ofte kunne Virum komme til muligheder. Afslutningsdygtigheden var ikke prangende. Indtil der manglede 11 minutter, så slap Thomas Nørgaard fri, og han halvflugtede 2-3-målet ind. Men Virum ødelagde alt for sig selv minuttet efter, da Jakob Sønderup tog benene på en fri Jonas Lund og fik direkte rødt. Samme Lund fik et dumt gult kort efter 88 minutter, og så sluttede holdene 10 mod 10.

Fire minutter inde i overtiden kom endnu et flot kombinationsspil, hvor Mikkel Ludwig og Frederik Bay sammen med Christian Poulsen udspillede Virums forsvar, og så kunne Poulsen sætte sidste fod på bolden og fastslå slutresultatet 4-2. Hermed er Espergærde tre point efter andenpladsen.

Ikke en prangende præstation, men dog en indikation af, at EIF kan tage sig selv i nakken og hæve sig, når det gælder. Lørdag gæster EIF Elverroad i Herlev klokken 15.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce