Annonce
Helsingør

Esrum Kloster åbner efter halvandet års renovering og coronapause

Esrum Kloster er atter åben.

Det gamle kloster genåbner med en udstilling, der peger ind i fremtiden.

Annonce

Esrum: Esrum Kloster har også meldt sig under fanen af kulturinstitutioner, der er klar til at åbne dørene for publikum.

- Og for os er det ikke ”bare” en genåbning efter tre måneders nedlukning. Klosteret har været under renovering i halvandet år, og vi stod endelig klar til at åbne i marts, da coronaen bankede på døren. Så nu glæder vi os endnu mere, til at invitere publikum indenfor – blandt andet til en helt ny VR-oplevelse, oplyses det i en pressemeddelelse.

Annonce

Magt set gennem virtual reality

Det handler om magt - set igennem tegneserier og virtual reality. Således dykker udstillingen "Magt i himlens navn” ned i Esrum Klosters historie – set med et magtperspektiv. Det overordnede udstillingsgreb er fortællinger gennem tegninger, hvor der også er krydret med lyd for at tydeliggøre, hvor meget magt klosteret havde i middelalderen – både den religiøse, den økonomiske og den politiske.

Annonce

Kalkmalerier møder tegneserier

Tag på en rejse gennem Esrum klosters historie i et tegnet univers, der tager udgangspunkt i tegneserier og middelalderens kalkmalerier. Her kan man følge klosteret fra grundlæggelse og frem til nedrivning - og fordybe sig i det mange fine lag og detaljer, tegningerne indeholder.

Tag på rejse gennem den prægtige klosterbygning. Oplev en fantastisk virtual reality-rejse, hvor man får muligheden for at bevæge sig rundt i de nu forsvundne klosterbygninger. Man bliver ført igennem gange og korridorer, kommer udenfor i den smukke fratergård og ender til slut i den prægtige klosterkirke - for til sidst at stige til himmels og få et kig udover området. Her får man virkelig fornemmelsen af, hvor stort et kompleks bygningen har været.

Annonce

Gamle kendinge

Publikum kan også besøge gamle kendinge, som den sanselige udstilling ”Mennesket i klosteret”, hvor man gennem lyd- og lysinstallationer kommer helt tæt ind på livet af de mennesker, der boede på klosteret. Er man i spilhumør, kan man melde sig som adelsfamilie og spille sig igennem reformationens dilemmaer i spillet ”Tro, magt og kaos”.

Annonce

Café, butik og ny lounge

Spis herlig frokost i Møllecaféen, der åbner op for indendørs servering. I Klosterkælderen kan man slå sig ned i den nye lounge med kaffe, kage og klosterøl og tale oplevelserne igennem.

Butikken, som under coronakrisen kun har været åben i weekender, åbner nu op som normalt fra tirsdag til søndag.

red.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Corona: Intet nyt er godt nyt

Annonce