Annonce
Helsingør

Et sjældent syn: 34 røde busser på samme sted

Formanden for Helsingør Handicapudvalg, Kristina Kongsted, kunne overraske chaufførerne fra Bilcentralen og Bilcentralen af 1931 med årets handicappris . Foto: Lars Johannessen.
Siden firmaet blev dannet i 1931 har det mest været på vejene, man har mødt busser fra Bilcentralen. Der var en god grund til, at de torsdag for en sjælden gangs skyld var samlet.
Annonce

HANDICAPPRIS: Situationsfornemmelse og hjertet på rette plads. Det var, hvad det handlede om, men det vidste chaufførerne ikke noget om, da de torsdag formiddag rullede den ene røde bus ind på parkeringspladsen ved ForSea i Helsingør efter den anden. Til sidst stod der 34 biler på rad og række.

- Man bliver næsten helt rørt. Vi er jo et lille firma, men vi ser aldrig alle busserne holde det samme sted som nu, siger Kjeld Pedersen, indehaver af Bilcentralen af 1931.

Annonce

Falsk fotoaftale

Bilcentralens chauffører undrede sig til gengæld lidt. "Pokkers til dag at lave en fotoaftale på", mente de. De troede, at grunden til at alle Bilcentralens busser skulle holde på ForSeas parkeringsplads var, at der skulle tages et særligt firmabillede.


Chauffører, personale og ledelse af har gennem mange år været et trygt og sikkert holdepunkt for både børn og forældre

Kristina Kongsted


Det var kun en del af historien, og det fandt chaufførerne ud af, da de med mundbind som vindbeskyttelse, eller visirer, der kom af og på mens der blev røget, stod og skuttede sig. Det var nemlig dem, der var hovedpersonerne da Bilcentralen fik Helsingør Kommunes Handicappris 2021

- Det er dem, der skal have al æren, siger Helle Petersen, Hun ejer sammen med Bent Alexander Senniksen Bilcentralen. Bilcentralen af 1931 og Bilcentralen er to forskellige firmaer, og det er mange ikke opmærksomme på. Men der er også et tæt samarbejde mellem de to firmaer, og det er i grunden ikke så mærkeligt. Bent og Kjeld er nemlig brødre og tredje generation af Thorvald, der i 1931 startede det oprindelige firma, dengang som Luxus-bilen, men siden 1933 som Bilcentralen.

Annonce

Sikkert holdepunkt

Selv om brødrene nu arbejder i hvert sit firma, så samarbejdes der tæt.

- Jeg tror ikke, der er mange, der er klar over, at vi er to firmaer, siger Helle Petersen, der altså er medejer af Bilcentralen.

Bilcentralen begyndte i 1963 med handicapkørsel og det er nu firmaets speciale, der leveres i hele Nordsjælland. Et speciale, der som Kristina Kongsted, der er formand for Helsingør Kommunes Handicapudvalg udtrykker det udføres med "situationsfornemmelse og hjertet på rette sted".

Det var baggrunden for at udvalget valgte at give årets pris til de to firmaer.

- Chauffører, personale og ledelse af har gennem mange år været et trygt og sikkert holdepunkt for både børn og forældre. De møder et engageret og dedikeret personale, der har vilje og evne til at imødekomme denne borgergruppes særlige behov, sagde Kristina Kongsted i sin tale, da prisen blev afsløret.

Det gør den altid på den internationale handicapdag, den 3. december, og det var grunden til det blæsende træf på parkeringspladsen ved ForSea. Mens ledelsen kunne glæde sig over diplomer, så var der chokolade til alle chauffører, inden bilerne igen rullede ud på dagens opgaver.

De seneste 11 års vindere

2009: Snoezelhuset v/Birgit Nørgaard og Grit Stenderup

2010: Helsingør Handicapsvømning

2011: Holdet bag Lydavisen

2012: Brugerrådet ved Café Liv

2013: De frivillige bag Hornbæk Bådeklub Mini-12 gruppen v/Ove Hansen

2014: Tower Brasserie i Helsingør Bycenter

2015: Kvickly Prøvestenen v/Claus Ljungdahl

2016: Nickie Lindegaard (træner for Special Olympic håndboldhold)

2017: IMCD Danmark

2018: Klub Liv og Motion

2019: Ole Hansen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce