Annonce
Helsingør

Evolet kæmpede sig til utallige medaljer og titler

Fem gange om ugen træner Evolet Elise Boris, og det giver fornemme resultater på den internationale scene. Privatfoto
Annonce

Brasiliansk jiu-jitsu: Den 8-årige Evolet Elise Boris som træner brasiliansk jiu-jitsu i Helsingør Kampsportscenter er lige kommet hjem fra en turné i USA.

Denne blev afsluttet med Evolets hidtil største præstation.

Det eftertragtede NAGA Championship bælte, som kun kan vindes i expert division, blev taget med fra Dublin, hvor Evolet og hendes følge stoppede på vejen hjem over Atlanterhavet.

Og her viste Evolet imponerende teknik og storform efter et langt jiu-jitsu ophold i USA.

USA og Brasilien er hovedsæderne for brasiliansk jiu-jitsu, der er en kampsport i stor vækst. Den store konkurrence gør naturlig nok, at det er sværere at vinde. Alene i USA's fighter-mekka, Las Vegas, er der mere end 70 jiu-jitsu-klubber.

Her mødte Evolet også den reagerende UFC MESTER, Khabib "The Eagle" Nurmagomedov i en af de klubber, hun besøgte for at træne.

For nøjagtig et år siden var Evolet også i USA, Las Vegas, og fik her sin anden medalje. Nu her et år efter har hun vundet 38 internationale medaljer.

Helsingør Kampsportscenter er virkelig kommet på verdenskortet i international jiu-jitsu. Især NAGA bæltet giver genlyd.

Denne måned har Evolet været i USA for at kæmpe 11 turneringer og har haft succes i dem alle. Heriblandt det meget prestigefyldte IBJJF mesterskab i Las Vegas, som er det uofficielle verdensmesterskab.

Op til USA-turen har Evolet trænet ekstra hårdt i hendes sommerferie med den faste sparringspartner, Storm. Og i USA har hun trænet i fremmede træningslokaler hver dag og nogle dage to pas om dagen.

Evolets forældre Brian Høhl og Michelle Boris er naturligvis stolte over at se deres datters fænomenale resultater på så kort tid, og både de og Evolets træner er meget imponeret over den dedikationhun lægger for dagen.

Det er blevet til et hav af medaljer med et Europamesterskab og en sølvmedalje i det største Verdensmesterskabsforbund UKBJJA for ungdomskæmpere.

Men størst af alle Evolets bedrifter er dog at vinde NAGA mesterskabet og medaljer i IBJJF mesterskabet i USA, som begge vægter langt højere end et verdensmesterskab. Om en lille måned skal Evolet til endnu et verdensmesterskab i et af de mindre forbund - turen til Rumænien skal være opvarmning for deltagelsen i et stort Europamesterskab i Birmingham, England.

I jiu-jitsu er der forskellige forbund ligesom i boksning.

red.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Her vaskes den livsfarlige røg væk: - Vi skal have udryddet cancer hos brandfolk

Annonce