Annonce
Danmark

Færgerederi lukker for udskældt restaurantdrift efter sviner fra ministeren

Der bliver stadig serveret ved bordene for danske og svenske gæster her på restauranten på HH-færgen Aurora. Men fra i dag skulle det være slut. Arkivfoto: Lars Johannessen
- Jeg er dybt forarget over, at For Sea ser stort på pandemien, lød det fra transportminister om åben færgerestaurant på HH-færgen Aurora. Nu lukker restauranten.
Annonce

Coronarestriktioner: Direktøren for rederiet For Sea har besluttet at lukke restauranten om bord på den svenske HH-færge Aurora mellem Helsingør og Helsingborg fra og med fredag 5. februar.

Som Avisen Danmark kunne afsløre for knap tre uger siden, har det under coronaepidemien hele tiden været muligt for danskere at gå om bord og spise på restauranten, mens færgen lå i Helsingør.

Færgen er indflaget under svensk flag og dermed ikke underlagt danske coronarestriktioner. I modsætning til i Danmark har restauranterne i Sverige lov til at holde åben under coronakrisen.

Annonce

Dybt forargeligt

Den sejlende restaurant har fået skarp kritik fra transportminister Benny Engelbrecht (S), som nu oplyser, at ministeriet lige siden omtalen her i avisen har forsøgt at få sat en stopper for den åbne restaurant.

- Der har i flere omgange været dialog om færgeselskabets uhensigtsmæssige forretning med at tilbyde restaurantbesøg på færgen til danskere og svenskere, som bare sejler frem og tilbage. Jeg er dybt forarget over, at rederiet For Sea uden antydning af samfundssind ser stort på pandemien, sagde han torsdag til Avisen Danmark.

Redaktionen forelagde ministerens udtalelser for rederiledelsen, og et par timer senere oplyste direktøren for For Sea, Kristian Durhuus, at restauranten nu bliver lukket.

Annonce

- Vi følger alle regler

- Vi ønsker ikke nogen konflikter med hverken danske eller svenske myndigheder, og derfor lukker vi nu restauranten, siger Kristian Durhuus.

- Men ministerens udtalelser undrer mig, for vi ikke haft nogen som helst dialog med myndighederne i Danmark. Ingen har henvendt sig til os for at bede os om at agere på en anden måde, fortsætter For Sea-direktøren.

- For Sea driver virksomhed i to lande med to forskellige regelsæt, og vi følger alle de regler, der gælder for hvert land og for vore danske og svenske skibe, til punkt og prikke. Aurora er et svensk skib og underkastet svenske regler, understreger Kristian Durhuus.

- Jeg vil gerne kvittere for, at der nu bliver taget hånd om det, så det flugter med de restriktioner og vilkår, der gælder for alle andre i Danmark, lød ministerens kommentar torsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Travlhed før genåbning: - Vi undersøger, om vi må lukke kunderne ind ad bagdøren

Annonce