Annonce
Helsingør

Før grænsemelding: Et døgn med ti nye coronadødsfald i Skåne

Region Skåne, som Helsingborg er en del af, registrerede ti nye covid-dødsfald i går. Foto: Lars Johannesen

I dag ventes statsminister Mette Frederiksen at fortælle om og hvornår grænserne åbnes. Skåne har i det seneste døgn meldt om ti nye corona-relaterede dødsfald.

Annonce

HELSINGØR/HELSINGBORG: Region Skåne har nu 179 dødsfald, der forbindes med covid-19. I går blev dødstallet opjusteret med ti.

Ifølge Region Skåne, så fortæller tallet kun hvor mange dødsfald der er blevet anmeldt til nu. I en pressemeddelelse fortæller regionen, at der er en vis forsinkelse med at rapportere dødsfald, der ikke sker på hospitalerne.

Tallene er næppe godt nyt for de mange, der gerne ser at grænserne til Sverige åbnes igen snarest muligt. Især for Helsingør er en øget grænsehandel vigtig, hvis sikkerheden er i orden.

Det mener den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell, der direkte har opfordret Danmark til igen at åbne grænserne, at den er. Han mener ikke, at det har nogen betydning for smittefaren om grænsen er åben eller ej.

Også danske politikere presser nu på for at få åbnet grænserne, dog især til Norge og Tyskland, og ikke så meget til Sverige.

Statsminister Mette Frederiksen ventes i dag at melde ud, hvordan regeringen ser på mulighederne for at åbne grænserne. Hun har hidtil været en hårdnakket modstander af en åbning, med den begrundelse at en grænseåbning skal være sundhedsmæssigt forsvarlig.

Sverige havde torsdag registeret 4266 covid-relaterede dødsfald, mens Danmark havde 568. I begge lande gælder dog, at der er store regionale tilfælde, og at smittefaren i begge tilfælde især er klart højest i hovedstadsområderne, men smittetrykket i for eksempel Skåne og til dels Nordsjælland er lavere.

Covid i Skåne

Fakta

  • Der er registreret 1620 covidsmittede i Skåne.

  • Der er foretaget 15496 tests.

  • De skånske sygehuse har 80 covid-patienter indlagt, heraf er 19 i intensiv behandling.

  • I alt er registreret 179 dødsfald med forbindelse til covid-19.

  • Tallene er fra den 28. maj.

  • Kilde: Region Skåne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Corona: Intet nyt er godt nyt

Annonce