Annonce
Sport

Før oprykningsbrag: - Jeg tror, vi får, hvad vi skal bruge

Der er pres på, når Simon Dahl og Nordsjælland Håndbold fredag aften tager til Jylland for at hente en oprykning. Foto: Torben Sørensen
Med et point i Skive er Nordsjælland Håndbold tilbage i Håndboldligaen. Forfølgernes angrebsmaskine skal bremses langt mere effektivt end i første møde.

HÅNDBOLD: Efter 24 corona-ramte runder i 1. division kan Nordsjælland Håndbold fredag aften tage skridtet tilbage til Håndboldligaen, som klubben forlod for et år siden.

Det skal i givet fald ske på den sværest mulige måde, idet nedrykkerne gæster Skive i næstsidste runde. Her møder Simon Dahl det eneste mandskab, der har mulighed for at stoppe NH's togt mod den bedste række.

Spændingen er begyndt at stige i Nordsjælland-lejren, men der er også en forventningens glæde.

- Nu vil vi bare gerne på banen og have det afgjort, og jeg tror, vi får, hvad vi skal bruge i Skive, siger Nordsjælland Håndbolds cheftræner, Simon Dahl.

Annonce

Ekstra kvalitet i angreb

Nordsjælland har før de to sidste runder tre point ned til Skive, og derfor er uafgjort nok til at sikre oprykningen. Derfor ligger et kækt jysk svar også lige for, da Dahl bliver spurgt til planen for succes i det nordlige Jylland.

- Vi skal først og fremmest sørge for at score lige så mange mål som Skive, hvis det skal lykkes, konstaterer han.

- Hvordan vi gør det, er nok det næste spørgsmål, og det er også vanskeligere at svare på, men vi har i hvert fald fokus på, at vi skal have stoppet deres angreb og ikke mindst deres kontraløb, for her har de noget ekstra kvalitet, der kan gøre ondt på os, forklarer Simon Dahl.


Vi skal have stoppet deres angreb og ikke mindst deres kontraløb, for her har de noget ekstra kvalitet

Simon Dahl, NH-cheftræner


Det med at stoppe skibonitternes angreb lykkedes mildt sagt ikke tilbage i november, da de to hold krydsede klinger i Hillerød. I første halvleg scorede gæsterne uhørte 20 mål og grundlagde dermed sejren på et mål - 33-34 endte det opgør.

- Jeg synes, vi er et bedre sted i dag. Vi er mere afklarede i vores spil både defensivt og offensivt, og derfor tror jeg ikke, at vi kommer til at lave så mange fejl, som det var tilfældet sidst. Vi skal have smidt noget grus i deres maskineri, og det har vi en plan for, lover NH-bossen.

Annonce

Skal tage temperaturen

Med så meget på spil i en enkelt kamp er det ikke urealistisk, at der kommer en masse intensitet og tempo ind i opgøret. Det øger samtidig risikoen for fejl, og det er her, Nordsjælland-spillerne lige skal banke bolden i jorden en ekstra gang, inden de kaster sig ind i det næste angreb.

- Vi er nødt til at tage temperaturen på kampen hele tiden. Vi har et resultat, som vi meget gerne skal opnå, og det skal vi jagte ud fra den måde, kampen udvikler sig. I håndbold er det ikke muligt at fedtspille et resultat hjem i de sidste minutter, hvis vi ligger på grænsen til uafgjort eller en smal sejr, men man kan selvfølgelig skrue om og ned for intensiteten i den måde, man søger mod mål, og her skal vi være dygtige, siger Simon Dahl.

Et helt års arbejde kan kulminere i løbet af 60 minutter, men det får ikke den unge cheftræner til at ryste på hånden. Endnu i hvert fald.

- Jeg er ikke nervøs for kampen. Vi har trænet godt, vi har forberedt os godt, og vi har 16 friske spillere med til Skive. Der kommer nok nogle sommerfugle i maven, når vi kommer til Skive, men det er kun godt for tændingen. Jeg plejer nu at være meget god til at arbejde fint og koncentreret, selvom der er pres på. Først og fremmest glæder jeg mig til en vanvittigt spændende håndboldkamp, siger Simon Dahl.

Glipper oprykningen i Skive har Nordsjælland en matchbold mere i sidste runde, hvor HEI kommer på besøg.

- Det giver selvfølgelig en ekstra ro, at vi har en chance mere, men det er slet ikke i vores fokus. Vi skal til Skive og hente den oprykning, slår Dahl fast.

Kampen i Skive spilles fredag aften klokken 19.30. Læs om kampen på helsingordagblad.dk i løbet af aftenen efter kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Annonce