Annonce
Sport

Kæmpe triumf for Nordsjælland Håndbold: - Absurd godt

For første gang i denne sæson kunne Nordsjælland Håndbold sejrsjuble foran eget publikum. Foto: Andreas Mayerhofer
Med en fejende flot præstation sikrede Nordsjælland Håndbold sæsonens første sejr på Helsingørhallens gulv.

HÅNDBOLD, LIGA: Der er fuld knald på underholdningen, når Nordsjælland Håndbold går på banen i øjeblikket, selvom det har været småt med pointhøsten. Torsdag aften var mildt sagt ikke en afvigelse fra det første, men denne gang var der fuldt gevinst. Efter en god første halvleg og en helt forrygende god anden halvleg sikrede oprykkerne sæsonens første hjemmesejr med 28-24 over Sønderjyske. Det var næsten synd, at det skete foran under halvt fyldt Helsingørhal, men dem der kom fik i sandhed en fin håndboldoplevelse.

- Vi er kede af, at vi ikke har gjort det før, men vi er meget, meget glade for, at det endelig lykkedes os at vinde med vores fantastiske publikum. Sådan en aften, hvor Helsingørhallen folder sig ud, er det en sand fornøjelse. Vi er glade for alle dem der kom, men jeg håber da, at de tager en ven eller en søster med næste gang. Jo flere, jo bedre, sagde en tydeligt lettet cheftræner, Simon Dahl.

Gæsterne fra Sønderjylland lagde bedst ud og bragte sig foran i de første 10 minutter med en føring på tre mål. Nordsjælland Håndbold lavede mange tekniske fejl i angrebet, hvor de havde svært ved at finde løsninger i gæsternes tunge forsvar.

Annonce

Jimmi fik fat

I den anden ende var det også vanskeligt at stoppe de fysisk stærkere og større jyder.Midt i halvlegen knækkede hjemmeholdet koden, og ikke mindst Jimmi Andersen i målet havde fået læst på de sønderjyske lektier, og han øgede sin redningsprocent i en stejl kurve. Efter 20 minutter kunne Andreas Magaard helt fortjent udligne til 10-10 efter at have været bagud med tre mål.

Nordsjælland Håndbold formåede ikke at sætte trumf på i første halvlegs afslutning, hvor der ellers var muligheder nok, men en scoringspause på syv minutter satte en bremse på fornøjelserne. Kort før pausen lykkedes det dog Matias Campbell at sikre en pauseføring via et straffekast.

Annonce

Forrygende ud fra pausen

Simon Dahls tropper kom rigtigt godt ud til kampens anden halvdel, og de nærmest spurtede Sønderjyske over. Jesper Dahl lagde for med to hurtige mål, Carl-Emil Haunstrup doblede op, og Rasmus Madsbøll og Matias Campbell rundede op, så der efter syv minutter stod 19-14 på tavlen.

Først her fik Jan Pytlick sine tropper i gang igen, og så begyndte Sønderjyske stille og roligt at hale ind. Det var som om, at oprykkerne fra Nordsjælland begyndte at blive en smule for overgearede i angrebsspillet, men netop som føringen var ved at forsvinde, pillede Jimmi Andersen sin 12 redning. Det gav så stort et rygstød, at NH to minutter senere førte med fem mål - 10 minutter før tid.

Det var tæt på en helstøbt indsats, som vi vidste, der skulle til for at slå et godt Sønderjyske-hold. Der er utroligt mange, som byder ind, og vi får også godt styr på vores forsvar.

Simon Dahl, Nordsjælland-træner

To skud på træværket fra Nordsjælland betød imidlertid, at Sønderjyske igen kunne nærme sig, men Jimmi Andersen reddede igen det mål-stagnerende hjemmehold, og igen skabte dagens matchvinder det overskud, som sikrede de hårdt prøvede oprykkere den første hjemmesejr i sæsonen. Målmanden pillede modstanderne 14 gange og endte på en redningsprocent lige under 37.

Annonce

Tæt på helstøbt

Da han med tre minutter tilbage skræmte Sønderjyskes fløj til at skyde langt ved siden af ved stillingen 27-23 kunne publikum rejse sig op i sejrsjubel.

Der blev byttet et enkelt mål, inden jublen endelig brød løs.

- Det var tæt på en helstøbt indsats, som vi vidste, der skulle til for at slå et godt Sønderjyske-hold. Der er utroligt mange, som byder ind, og vi får også godt styr på vores forsvar. Og så var det dejligt for både Jimmi og alle os andre, at han præstere sådan en kamp. Vi hentede ham, fordi han til tider står absurd godt, og det gjorde han i dag, sagde Simon Dahl.

Næste opgave er på udebane mod Kolding den 26. november.


Nordsjælland - Sønderjyske

28-24 (13-12)

NH's målscorere: Carl-Emil Haunstrup (6), Jesper Dahl (5), Andreas Magaard (5), Rasmus Madsbøll (3), Matias Campbell (3), Nichlas Hald (3), Magnus Kronborg (2), Tobias Jørgensen (1).

Jimmi Andersen: 14 rednnger

Udvisninger: NH: 2, SE: 2

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Navne For abonnenter

18-årige Sofies far tog sit eget liv: Jeg kan føle mig ligegyldig, hvis folk ikke spørger ind til det

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Helsingør For abonnenter

Jobbet der får folk til at køre fra Gedser til Helsingør: - Man skal kunne lide at snakke med mennesker

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Annonce