Annonce
Helsingør

Første tilfælde af særligt smitsom coronavariant i Helsingør: Børnehus lukket

Den meget smitsomme britiske coronamutation er fundet på et børnehus i Helsingør, som nu er lukket ned. Foto: Mette Mørk
For første gang er der registreret smitte med den særligt smitsomme variant af coronavirus B117 i en daginstitution i Helsingør. Hele børnehuset er nu lukket ned.

HELSINGØR: En medarbejder fra en daginstitution i Helsingør er smittet med den særligt smitsomme britiske variant af coronavirus, B117. Det er første gang, at virusvarianten er registreret i et dagtilbud i Helsingør Kommune.


En medarbejder er testet positiv med Coronavirus – med den britiske variant B117

Rikke Reiter, chef for Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt i Helsingør Kommune


- Vi har søndag aften valgt at lukke Børnehuset Sommerlyst helt mandag og tirsdag som følge af, at vi søndag fik oplyst, at en medarbejder er testet positiv med Coronavirus – med den britiske variant B117, skriver chef for Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt i Helsingør Kommune Rikke Reiter i en orientering til byrådets politikere mandag formiddag.

- Den smittede medarbejder har i begyndelsen af uge 7 været i nær kontakt med primært den ene vuggestuegruppe, men også medarbejdere og flere børn fra andre børnegrupper. Derfor har vi i kortlægningen af nære kontakter i denne situation været ekstra påpasselige og vurderet, at alle medarbejdere og alle børn, der har været i dagtilbuddet i uge 7, hjemsendes til test, skriver Rikke Reiter videre.

Det er B117, der er årsag til de nuværende restriktioner og nedlukningen af samfundet. Udbrud med netop den britiske virusvariant har ført til, at regeringen har lukket daginstitutioner og skoler i Kolding Kommune resten af måneden. I Ishøj Kommune er de yngste skoleelever også sendt hjem frem til den 28. februar - fordi smittetallene med B117 er høje.

Annonce

Daginstitution lukket i to dage

De mange medarbejdere fra Børnehuset Sommerlyst i Helsingør, der er hjemsendt til test, gør det umuligt at holde daginstitutionen åben. Det blev meldt ud til forældrene i en besked på kommunikationsplatformen Aula søndag aften. Lederen af daginstitutionen stod mandag morgen klar til at modtage de forældre, der ikke endnu havde læst beskeden.

Centerchef Rikke Reiter skriver i sin orientering, at hun godt ved, at det ikke er optimalt, at forældrene ikke har pasning til deres børn, men at hun ”håber på forældrene forståelse”.

- Vi følger situationen og får rådgivning fra Sundhedsplejen, skriver Rikke Reiter til byrådet.

Helsingør Dagblad følger historien....

STATUS FOR B117 i DANMARK

Hver tirsdag offentliggør Sundhedsministeriet kontakttallet for den særligt smitsomme variant af coronavirus B117. Den seneste opgørelse er altså næsten en uge gammel - fra den 16. februar:

  1. "Udviklingen for B117 går fortsat som forventet, og varianten er i vækst i Danmark som i andre lande. På landsplan er B117 fundet i 45 procent af de analyserede tilfælde i uge 6. Det giver os et nyt kontakttal for B117, som nu er beregnet til 1,25", står der på Statens Seruminstituts hjemmeside.
  2. Sundhedsmyndighederne meldte i januar måned ud, at de forventede, at den britiske virusvariant ville blive den dominerende virus i Danmark i midten af februar måned. Det er B117, der er årsag til de nuværende restriktioner i samfundet.
  3. Statens Serum Institut vurderede den 15. januar, at den engelske variant af coronavirus har "en øget smitsomhed på 36%." Det er dog usikkert præcis, hvor smitsom varianten er.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce