Annonce
Sport

FAKTA: En midtjysk fusion er blevet del af fodboldtoppen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En fusion mellem Herning Fremad og Ikast FS for godt to årtier siden har udviklet sig til en dansk topklub.

Annonce

FC Midtjylland har kun lidt over 20 år på bagen som fodboldklub.

Alligevel har midtjyderne allerede formået at bide sig godt og grundigt fast i den absolutte top i dansk fodbold. Det vidner tre danske mesterskaber, en pokaltitel og nu også deltagelse i Champions League-gruppespillet om.

Her kan du blive klogere på FCM's vej fra fusion til fodboldtop:

* 1999:

1.-divisionsklubberne Herning Fremad og Ikast FS fusionerer og bliver til FC Midtjylland. Den nye klub vinder 1. Division i sin første sæson og rykker dermed op til landets bedste række, Superligaen.

* 2000:

FCM tager hul på sin første superligasæson, hvor det bliver til en fjerdeplads. Klubben har været en del af den bedste række lige siden.

* 2004:

FCM opretter sit talentakademi, som det første år blandt andre består af den nuværende landsholdsanfører, Simon Kjær. Samme år opretter klubben sit afrikanske akademi i Lagos i Nigeria.

* 2014:

Efter en økonomisk udfordrende periode på grund af finanskrisen overtager englænderen Matthew Benham aktiemajoriteten i FCM. I samme ombæring indtager Rasmus Ankersen rollen som bestyrelsesformand.

Benham har virksomheden SmartOdds, der specialiserer sig i analyser af fodboldkampe og fodboldspillere. Det kommer til at danne grundlag for FCM's omfattende brug af data, når klubben skal finde nye spillere.

* 2015:

FCM sikrer sig sit første danske mesterskab foran FCK og Brøndby. Blandt holdets profiler er Erik Sviatchenko og Pione Sisto, der begge siden har været i udlandet, men nu er vendt tilbage til det midtjyske.

For første gang i klubbens historie lykkes det at avancere til et europæisk gruppespil. FCM kommer således med i Europa League, hvor holdet også går videre fra en gruppe med Napoli, Club Brugge og Legia Warszawa.

I 16.-delsfinalen taber FCM sammenlagt til Manchester United.

* 2020:

FCM tager sit tredje danske mesterskab med ni points forspring ned til FCK.

Klubben kvalificerer sig herefter til sit første gruppespil i Champions League med sejre i kvalifikationen over Ludogorets, Young Boys og Slavia Prag.

FCM indleder gruppespillet onsdag aften mod italienske Atalanta.

Kilde: FC Midtjylland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holdet

Ugens Holdmedlem: Jens Kirkegaard

Annonce