Annonce
Helsingør

Falsk alarm i Hornbæk: "Drukneoffer" gik sig en tur på stranden

Fra på onsdag tilbyder de nordsjællandske livreddere gratis manillamærker, som man kan lægge på sit tøj, når man ikke er gået i vandet, men i stedet er gået en tur. Så behøver naboer og andre ikke at slå alarm, fordi man har været længe væk.

Lørdag eftermiddag blev der slået alarm på stranden i Hornbæk. En muligdrukneulykke viste sig dog at være noget helt andet.

Annonce

Hornbæk: Tre livreddere ledte i vandet vest for badeområdet ved Hornbæk Strand efter en ældre mand, der var forsvundet, Da de efter få minutter ikke havde fundet ham blev der ringet til 112. Det skulle dog vise sig, at både livsredder og alarmcentral kom i aktion uden grund.

- Lidt efter kan vi se ham i kikkerten, og han kommer gående på stranden, fortæller redningschef John Mogensen fra Nordkystens Livredningstjeneste. Samtidig med at han glæder sig over at der ikke var en drukneulykke, ærgrer han så over forløbet.

- Det er noget vi har set en del gange før. En ældre mand tog ud for at bade, og da han ikke var kommet tilbage efter en halv time, blev naboerne bekymrede. De fandt kun hans tøj på stranden og slog så alarm. Men det viste sig altså, at han var gået en tur efter at have badet. Bare han havde givet nogen besked, eller lagt en seddel ved sit tøj om at han var gået en tur, siger John Mogensen. Så kunne man undgå en del falske alarmer.

Problemet er så aktuelt for livredderne, at John Mogensen for at stykke tid siden har bestilt nogle manillamærker, som man fra på onsdag kan hente gratis hos livredderne. Mærkerne kan man lægge ved sit tøj, for at fortælle, at man ikke er druknet, men blot gået en tur, og de kan genbruges slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sociale medier

Debat

Debat: Museumsorganisation

Annonce