Annonce
Espergærde

Familien Montell er klar til to nye havefester med levende musik - men hvad siger naboerne?

Maria Montell og Tomas Villum Jensen elsker at arrangere. Foto: Niels Berg
Maria Montell og Tomas Villum Jensen er ved at gøre klar til nye musikfestivaler i deres have i Kelleris. Naboerne kan ikke klage over støjen, for de danser som regel med når musikken spiller op.

HAVEFEST: I slutningen af 2020 stillede Maria Montell, 53, og hendes mand Tomas Villum Jensen, 51, deres have i Kelleris ved Espergærde til rådighed for et covid-19-testcenter.

Men allerede før da og i den følgende sommer åbnede de også deres have for en masse musikglade og coronatrætte mennesker, der trængte til at komme ud og kramme og danse og i det hele taget bare være sammen med andre uden at skulle tage højde for mundbind, afstandskrav og smittefare.

Havefesterne blev så stor en succes, at Montell og hendes mand har besluttet sig for at holde endnu en i år - i midten af maj - og en til efter den, nærmere betegnet i juni.

Annonce

Kæmpehave

Skrev vi havefest? Ja, men der er faktisk mere tale om musikfestivaler, kaldet Hopcreek Festival, på henholdsvis to og tre dage med stribevis af kendte danske pop- og jazznavne på programmerne.

Normalt fungerer folks haver som et privat fristed til afslapning og rekreation uden så meget anden 'støj' end fuglesang og lyden af vindens hvislen i hækken. Men nu er familien Montell og Villum Jensens have heller ikke helt normal. Den er på 25.000 kvadratmeter og på et par få naboer og en genbo nær, ligger arealerne ret ugenert i det grønne Kelleris.

I øvrigt har det heller ikke været 'problemer' med naboerne, de gange Hopcreek-festivalerne er løbet af stablerne, for de blev alle sammen inviteret til at deltage i løjerne, og hvis de ellers har været hjemme, mens musikken spillede i haven, så har de været at finde blandt publikum.

Annonce

Slog sig sammen med genboen

Både Maria Montell og hendes mand er udøvende kunstnere - henholdsvis sanger og instruktør/fotograf/skuespiller - men arbejdet med de årlige havefestivaler begynder at fylde en del.

Maria Montell ligger nærmest vandret i luften her i køkkenet i huset på Kellerisvej for at få det hele til at klappe med musikken og diverse, inden årets første Hopcreek Festival løber af stablen i maj. I baggrunden ses hendes mnad Tomas Villum Jensen, som blandt andet er festivalernes 'praktiske gris'. Foto: Niels Berg

Som i så mange andre sammenhænge blev festivalerne ansporet af tomrummet omkring coronanedlukningerne. Men restriktionerne virkede kun ekstra ansporende på lysten til at sætte noget i værk - noget, der bare mindede lidt om menneskelig interaktion uden for PC-skærmenes rammer. Bortset fra det kreative, så er praktisk iværksætteriet er i øvrigt også en del af familiens DNA.

-  I marts 2020 fik vi jo alt aflyst. Men allerede i marts lavede vi en kombination af musik og vinsmagning i samarbejde med genboen, Mats Wineyard. Så købte man en kasse vin af ham og gik hjem og smagte, mens man lyttede til musik, som vi sad i skitøj og spillede her på terrassen mens vi streamede det på Facebook - bare for at få gang i et eller andet. Det var det, der førte til idéen om en rigtig festival i haven, siger Maria Montell.

Annonce

Kæmpe belønning

Siden da har der været fire festivaler i haven på Kellerisvej, hvor blandt andet Back To Back og Jørgen Klubien fra Danseorkesteret spillede. Den 12. og den 14. maj i år er der popfestival med blandt andre Maria Montell selv og Barbara Moleko, Roy Richards og en kommende, men 'hemmelig' superstar.

Vi er ret sociale mennesker, og vi kan lide at samle mennesker omkring os.

Maria Montell

Den  23., 24. og 25. juni står der jazz på haveprogammet med navne som Sinne Eeg, Thomas Clausen, Anders Blichfeldt, Christina Von Bülow og Maria Montell selv på plakaten.

Der er mange detaljer, der skal tjekkes, inden festivalen går i gang. Foto: Niels Berg

- Vi vil gerne levere et ordentligt produkt, og vi vil ikke træde nogen over træerne. Derfor er alle tilladelser i orden, og det hele foregår i pagt med vores omgivelser.

- Vi er ret sociale mennesker, og vi kan lide at skabe liv omkring os. Det var faktisk også en af grundene til, at vi købte huset for omkring 12 år siden - for at få plads til den store familie og nu udvider vi så konceptet, kan man sige, lyder det fra parret.

- Selv om vi faktisk har en del andre ting at lave i vores egne karrierer, så ved vi, hvor vigtig festivalen er, når vi siger farvel til glade publikummer ved midnatstid. Det er virkelig en stor belønning for al det arbejde, der ligger bag arrangementerne, siger festivalarrangørerne.

Annonce

140 tallerkener fra Ikea

Parret kunne sagtens forestille sig, at resten af den omfangsrige have blev inddraget i festivalen om fire-fem år. Den østlige del af Nordsjælland er ikke begunstiget med egentlige musikfestivaler i foråret og sommeren, så der er et behov, mærker Maria og Tomas.

- Men der er jo en øvre grænse for, hvor stor Hopcreek-festivalen kan blive. Hvis den sprænger alt for mange rammer, så er det jo ikke længere den festival, siger Tomas om festivalen, hvor der kan være max 120 gæster.

Mens festivalen løber af stablen hjælper alle i familien i 'Mosehøj' på Kellerisvej til. Maria og Tomas og deres tre børn Villum, Smilla og Lilly, men der er ikke adgang til privatboligen, mens musikken spiller. Maden bliver lavet af en kok, men Montell & Co. sørger for at holde styr på duge og opvaskemaskine undervejs.

- Jeg har blandt andet være inde at købe 140 tallerkener i Ikea, så gæsterne ikke skal spise på engangsservice, fortæller sangerinden.

Men Hopcreek - hvad kommer det navn af?

- Tjah, 'hop' betyder jo 'humle' på engelsk og 'creek' betyder 'bæk'. Og det er jo ligesom her vi bor - i Humlebæk, forklarer Tomas Villum Jensen.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Den vigtigste jagt fortsætter: Helsingørs SOSU'er mangler stadig mange kolleger

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Erhverv

Helsingør-virksomhed tabte 18 millioner kroner på ét år: Blev presset til det yderste - nu er skuden vendt

Helsingør For abonnenter

Arkitekt ryster på hovedet af Kiærs kritik af legeplads: - Vi leverede præcist, hvad Helsingør Kommune bestilte

Helsingør

Se billederne: Det var en gang et kvarter for beskedne søfolk - nu er det et af Helsingørs mest eftertragtede

Helsingør

Indkalder til stormøde efter fodboldvold i gaderne: - Det her skal tages i opløbet

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Nordsjælland

Derfor holdt togene stille: Efterlyst person stak af - nu har politiet pågrebet ham igen

Erhverv For abonnenter

Lovændring rev benene væk under livsværk: Nu følger Pernille drømmen og åbner delikat butik i hjertet af Helsingør

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Helsingør

Så blev ruten offentliggjort: Her skal du stå, hvis du vil vinke til Dronningen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Helsingør For abonnenter

Menneskejagt i Bycenteret: Politiet fangede efterlyst, men aktionen sluttede ganske uheldigt

Helsingør For abonnenter

Mysteriet om det forladte grillhus i Prøvestenen: Her er ejeren, som ikke har betalt husleje i to år

Sport

Chok i FC Helsingør: Fyrer sportschef for 'upassende adfærd'

Annonce