Annonce
Helsingør

Farlig badestrand i Hornbæk

Privatfoto.
Annonce

I anledning af ulykken med de tre brødre, der var døden nær i bølgerne ud for Hornbæk Havns vestmole i tirsdags, har jeg som Hornbæk borger prøvet at se på skiltningen nede ved stranden med en badegæsts øjne, der fuld af forventningens glæde kommer ned på stranden lige vest for havnen for at komme ud og bade, lege og svømme i det grønblå vand. Det første, jeg ser, er stranden, vandet og de mange andre glade strandgæster. Men jeg ser sør'me også et iøjenfaldende banner, hvor der står "Fare for Understrøm" og telefonnummeret 112, som man skal ringe til, hvis der kommer nogen i havsnød. Men er det forbudt at gå i vandet her ? Næh, det ser ikke sådan ud, så det er bare om at komme i vandet.

Men, stop lige en halv. Det er sgu da forbudt! Det står der på et skilt, se selv på billedet her! Men alligevel lader en far sine tre sønner på 6, 7 og 11 år gå ud på stenmolen, hvorfra de hopper ned i den visse død. Kun ved en snarrådig og gennemført professionel indsats fra især én livredder, bistået af sine kolleger, bliver de tre drenge reddet i land, og en katastrofe er undgået. Måske, for i skrivende stund ved vi ikke, hvordan den mindste har det, for han ligger stadig i koma på Rigshospitalet. Vore tanker er hos ham og hans familie, og håber og beder til, at han klarer skærene.

Hvad kan vi gøre for at undgå, at det sker igen? For det forbuds skilt er der da ingen, der ser. Det ikke ret meget større end en gennemsnitlig fladskærm, står vinkelret på stranden, og er stort set usynligt derfra. Det bliver først læsbart, når du er kommet ud i vandet, (og så er det måske allerede for sent, når den udadgående strøm suger benene væk under dig), eller, som da jeg tog billedet, står cirka 10 meter ude på stenene. En gennemført tåbelig og uansvarlig placering.

Vi kan ikke forvente, at der skal være en livredder på vagt i hele bade sæsonen lige her, der skal jage folk væk fra det farlige område, for livredderne skal dække et meget større område på den kilometerlange strand, både øst og vest for havnen. Derfor må det være op til Kystdirektoratet eller Teknisk Forvaltning at sørge for, at skiltningen med forbud om badning fra, eller tæt på molen, bliver meget mere tydelig. Gerne illustreret på en sådan måde, at børn og udlændinge, der ikke kan læse dansk, forstår budskabet. Det skylder vi ikke alene fremtidige gæster på Hornbæks strande, men også de livreddere, som risikerer at stå med et dødt barn i sine arme, og få livslange traumer af det.. Tro mig, jeg kender livreddere, der har oplevet det..

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce