Annonce
Helsingør

FC Helsingør åbnede nyt stadion med flot sejr

Nicolas Mortensen åbnede scoringen med et flot hovedstødsmål. Foto: Claus Birch

Der var klasseforskel, da FC Helsingør fredag aften slog Avarta med 3-0 i 2. division.

Annonce

FC Helsingør - Avarta 3-0 (2-0)

1-0 Nicolas Mortensen (24.)

2-0 Anders Holst (40. str.)

3-0 Anders Holst (60.)

Tilskuere: 1.243

Fodbold, 2. division: Med både flot fodbold og uvant mange mål udklasserede FC Helsingør fredag aften Avarta på et velbesøgt og feststemt Helsingør Stadion.

En bedre åbning af den nye arena kunne man næppe ønske sig.

FC Helsingør skulle lige finde benene på den nye kunstgræsbane, der er markant hurtigere, end hvad de ellers har været udsat for i denne sæson. Avarta spillede meget simpelt med lange bolde ned i bagrummet, og det havde Rødovre-klubben held med i nogle tilfælde, uden det dog blev til chancer foran mål.

Den første gang pulsen for alvor kom op var efter godt et kvarters spil, hvor FCH-målmand Christoffer Petersen uden for feltet tæmmede bolden med brystet ind mod eget mål. Den sprang dog uforholdsmæssigt langt væk fra keeperen, der måtte ud i en sidste-øjebliks-redning foran Avarta-angriberen for at holde måltavlen i ro. Kort efter følte FC Helsingør sig snydt for et straffespark, da den unge divisions-debutant Hans Christian Bonnesen - eller bare ”Kritte” - gik med frem. Han blev nedlagt i feltet, men dommeren mente, at det var en reglementeret tackling.

Annonce

Mortensen på pletten

Så var kampen åbnet op, og Jeppe Kjær kom umiddelbart efter alene igennem. Vinklen blev dog for spids for angriberen efter en skidt berøring.

Minuttet efter blev det så makkeren Nicolas Mortensens tur, og han behandlede Lucas Harens perfekte indlæg perfekt, da han steg op og headede sit andet sæsonmål i netmaskerne.

Målet gav tydeligt noget ro på FCH-tropperne, der som første halvleg skred frem blev sikrere på bolden, og når gæsterne fik tiltusket sig den, så det ikke ud til, at de vidste, hvad de skulle bruge den til. Og så kunne FCH bygge op igen.

Det blev ikke til mange chancer mod et defensivt indstillet Avarta-mandskab, men de poppede dog op hist og her. Anders Holst brændte, da en bold tilfældigt landede for hans fødder, men en skidt afslutning blev parreret.

Fem minutter før pausen fik Holst så chancen igen. Denne gang var muligheden fra straffesparkspletten, fordi Frederik Bay var blevet tilkendt et klokkeklart straffespark. Midtbanespilleren sparkede den flot og sikkert ind højt til venstre for målmanden.

Annonce

Holst igen

Gassen gik lidt af ballonen efter pausen, hvor de to mandskaber ikke brugte mange kræfter på at sætte pres på modstanderen indledningsvis. FC Helsingør har imidlertid i Lucas Haren en kantspil med en voldsom fart, og efter en times spil satte han eftertrykkeligt sin modstander af ude at hilse. Da han kom i feltet leverede han en perfekt spilning bagud til Anders Holst, der satte bolden op i nettaget via en Avarta-fod.

Det afgjorde kampen.

FC Helsingør spillede med stor overbevisning de tre point i hus. Avarta kunne slet ikke følge med i tempoet, og ofte måtte de grønblusede forstadsdrenge bukke sig ned og holde sig på knæene, når der var spilstop.

Der var ikke mange chancer, men dem der kom tilfaldt FC Helsingør. 10 minutter før tid havde både netop indskiftede Elijah Just og Nicolas Mortensen så kæmpe store chancer for at gøre det helt af med Avarta, men begge sparkede lige på målmanden.

Mere skete der ikke i kampen, men FC Helsingør fik vist, at holdet har mere end et niveau mere end modstanderne - også foran mål - når de rammer dagen. Eneste minus ved kampen var, at sejren ikke blev større, for forskellen på de to hold er mere end tre mål. Men gemmes de manglende mål til onsdagens kamp i Hillerød, så bliver det også en sikker sejr.

FC Helsingør (4-4-2): Christoffer Petersen - Ricki Olsen, Hans Christian Bonnesen, Nikolaj Hansen, Frederik Bay - Lucas Haren (81. Elijah Just), Daniel Norouzi, Thomas Kristensen (73. Frederik Christensen), Anders Holst - Nicolas Mortensen, Jeppe Kjær (67. Douglas Ferreira).

Advarsler: Avarta: Christian Klausen (30.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce