Annonce
Sport

FC Helsingør blev sænket i oprykningsbrag

Kevin Stuhr Ellegaard spræller forgæves, da Aarhus Fremad bringer sig foran 1-0. Det var nok til at skabe spænding i toppen af 2. division, hvor FCH nu kun fører med to point til aarhusianerne. Foto: Claus Birch.
Med endnu et nederlag har FC Helsingør smidt fire point i toppen af 2. division på de to første runder af slutspillet. Der er nu kun to point ned til Aarhus Fremad, der i øvrigt vandt lørdagens topkamp helt fortjent.
Annonce

FODBOLD, 2. DIVISION: Efter en skidt indsats på Riisvangen Stadion i Aarhus har FC Helsingør nu kun to points føring i toppen af 2. division.

Forfølgerne fra Aarhus Fremad fik en helt fortjent sejr på 1-0, da hjemmeholdet i anden halvleg udnyttede en af utallige dødbolde.

Det var selvsagt et meget skidt resultat, for nu er der for alvor spænding om oprykningen. Det var ikke meningen, men vi lykkedes ikke med det, vi ville, og spillet før pausen, når vi havde bolden, var under al kritik, og så blev det afgørende, at vi ikke var gode nok til at stå imod på dødbolde, da de fik fem på stribe i anden halvleg. Det var ikke godt nok, men vi må holde fast i, at vi fortsat har oprykningen i egne hænder, og så vi slå til mod Brabrand på onsdag, sagde FC Helsingørs cheftræner, Morten Eskesen, efter kampen.

FC Helsingør leverede de dårligste 45 minutter i sæsonen - i sæsonens vigtigste kamp. Gæsterne var på hælene i langt det meste af første halvleg, hvor de stærke Aarhus Fremad nærmest skyllede angreb ned mod Kevin Stuhr Ellegaards mål, og det var kun FCH-held og uskarphed fra hjemmeholdet, der holdt måltavlen i ro.

Efter et lille kvarter var det tæt på første gang, da Kevin Stuhr tabte en bold ud i skoene på aarhusianernes Christian Nissen, men keeperen reddede selv.

FC Helsingørs midtbane kunne ligesom mod Middelfart slet ikke få fat i bolden og sikre noget ro, og det prægede gæsternes spil. Samtidig brugte Aarhus Fremad meget tid på at spille FCH's venstreside tynd, og det gav adskillige gode muligheder, med marginalerne var med FCH før pausen trods det dårlige spil.

Annonce

Kæmpe chance før pausen

Det lykkedes som regel at få afvist, men flere gange var det tæt på.

I den anden ende var gæsterne sjældne gæster, men der var alligevel muligheder. Nicolas Mortensen fik den største efter en dødbold, men en stor hovedstødschance blev sendt over mål.

Den største chance i første halvleg tilfaldt igen Christian Nissen, der fik en åben chance få meter fra mål, men Kevin Stuhr vandt igen duellen med en refleksredning, og FCH kunne puste ud og gå til pause få sekunder senere.

FC Helsingør kom bedre ud efter pausen, hvor spillet blev lagt længere frem, men det blev aldrig farligt.

Annonce

Mål på dødbold

Hjemmeholdet tog fat om kampen igen efter en times spil, hvor et godt pres udmøntede sig i en stribe hjørnespark. På det femte dukkede Søren Andreasen op ved bageste stolpe, og bolden nåede lige over stregen, før den blev sparket væk, og så var FC Helsingør bagud mod 2. divisions bedste forsvar.

Nu var det FCH, der skulle jagte et resultat, og det var svært at se, hvor målet skulle komme fra. Nicolas Mortensen blev efter endnu en blodfattig indsats pillet ud, mens Chris Cortez kom ind. Kort efter kom chancen til Jeppe Kjær, der fik en åben mulighed på en tværpasning, men angriberen skolede bolden over.

Med 10 minutter tilbage foretog cheftræner Morten Eskesen en tripleudskiftning, hvor Oliver Kjærgaard fik debut, og Eli Just og Teddy Berqvist kom ind på kanterne.

Annonce

Stor afbrænder

Det hjalp ingenting, selvom FCH var ved at stjæle det ene point fem minutter inde i overtiden, da Nikolaj Hansen fik en kæmpe chance foran mål, men forsvarsspilleren havde ikke den nødvendige kvalitet i afslutningen, som blev sendt over mål. Der var slet ikke den fornødne gnist i spillet, og planen med at forsvare det ene point slog fejl.

- Vi kommer egentlig fint ud til anden halvleg, hvor vi får lagt et tryk, men der kommer nogle minutter, hvor vi ikke formår at få bolden ud af egen zone, og vi giver fem hjørnespark væk i træk, og det bliver afgørende. Vi kommer til de chancer, der skal til for at få det ene point med til sidst, men vi mangler fortsat noget skarphed, og den må vi finde frem på træningsbanen de næste dage, sagde Morten Eskesen.

Nu venter fire finaler i de sidste uger af sæsonen. Det ser svært ud, for spillet har slet ikke det flow, der skal til for at vinde mod de bedste hold fra vestkredsen.

Annonce

Annonce

Aarhus Fremad - FC Helsingør

1-0 (0-0)

1-0 Søren Andreasen (61.)

FC Helsingør (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard - Jonas Henriksen, Andreas Holm, Nikolaj Hansen, Hans Christian Bonnesen (54. Dalton Wilkins) - Lucas Haren (79. Eli Just), Frederik Christensen (79. Oliver Kjærgaard), Thomas Kristensen, Anders Holst (79. Teddy Bergqvist) - Nicolas Mortensen (67. Chris Cortez), Jeppe Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce