Annonce
Sport

Sådan! FC Helsingør er i 1. division

Med 0-0 i Jammerbugt er FC Helsingør 1. divisionshold i den kommende sæson. Men det holdt hårdt, og stolpen reddede FCH i sidste minut.
Annonce

FODBOLD, 2. DIVISION: FC Helsingør er i 1. division.

Et hårdt tilkæmpet point mod Jammerbugt var akkurat nok til at sende helsingoranerne tilbage i 1. division. Målscoreren blev afgørende, og FC Helsingør rykker op fire mål bedre end Aarhus Fremad, som sluttede deres flotte sæson med en 7-0-sejr over Frem. Derfor blev der bidt negle i FCH-lejren til det sidste, og stolpen reddede oprykningen i de døende sekunder, men det var nok. Og så kunne jublen bryde løs.

- Det er en kæmpe forløsning, og jeg er meget, meget lettet. Det var ikke den bedste præstation i dag, og vi nåede at tænke, "det er simpelthen løgn", da Jammerbugt var ved at score til sidst. Men så hiver Kevin en topklasseredning frem, og det redder os. Det er fodbold i yderste potens, og heldigvis gik det vores vej. Vi er lykkelige, og jeg er så stolt af holdet, sagde en jublende glad Morten Eskesen efter triumfen.

Oprykkerne fra 2. division 2020: FC Helsingør og deres medrejsende fans. Foto: Andreas Mayerhofer

FC Helsingør havde svært ved at finde ro på bolden fra kampens begyndelse på den hurtige græsbane i Nordjylland. Jammerbugt lagde spillet over i gæsternes højre side, hvor Mathias Christensen var placeret, fordi den vanlige back, Jonas Henriksen havde overtaget centerbacken fra den hjernerystede anfører Andreas Holm var fraværende.


Det er en kæmpe forløsning, og jeg er meget, meget lettet. Det var ikke den bedste præstation i dag, og vi nåede at tænke, "det er simpelthen løgn", da Jammerbugt var ved at score til sidst. Men så hiver Kevin en topklasseredning frem, og det redder os. Det er fodbold i yderste potens, og heldigvis gik det vores vej. Vi er lykkelige, og jeg er så stolt af holdet,

Morten Eskesen, FC Helsingørs meget glade cheftræner


Det gav nogle chancer i begyndelsen til hjemmeholdet, men Kevin Sthur Ellegaard tog fra på stregen.

Det blev til en del hjørnespark til gæsterne i indledningen, men blandt de hærdebrede jyder, var der ikke rum til at blive farlig. Eli Just var med sin speed på nippet til at komme igennem i midten af første halvleg, men afslutningen blev rettet af til hjørnespark.

Annonce

Tætpakket hjemmehold

Efter en halv time fik FCH mere kontrol. Jammerbugt FC stod ekstremt dybt med meget kort mellem kæderne, og det holdt kampen i en skruestik.

Når Jeppe Kjær endelig modtog bolden omkring feltet, blev topscoreren pakket ind af hjemmeholdets forsvar.

I den anden ende var som halvlegen nærmede sig afslutningen godt styr på tingene, og de to hold gik til pause uden scoringer.

Med meldingerne fra syd, hvor Aarhus Fremad tævede Frem, var FC Helsingør bevidste om, at de selv skulle skaffe det afgørende point. Det kom tæt på, after en times spil, hvor Jeppe Kjær kom fri, men i det tætpakkede felt, blev afslutningen for svag, og Eli Just lavede frispark på opfølgningen.

Det endte med den helt store gyserafslutning, hvor FCH var presset helt i bund. Duellerne blev tabt, og alle kræfter blev brugt på at dæmme op for de mange angreb, der blev sendt ned mod forsvaret.

Annonce

Stolpen reddede

Det var millimeter fra at gå galt i overtiden, hvor Jammerbugt fik hjørnespark. Det endte i en masse klumpspil, og Jammerbugt trykkede bolden på indersiden af stolpen. Bolden røg ud i grams. Her måtte Kevin Stuhr Ellegaard levere årets vigtigste redning.

Det var det sidste, der skete i denne sæson. FCH er i 1. division!

- Selvom jeg har prøvet meget i min karriere, er det her en af de helt store oplevelser og nok den bedste 0-0-kamp, jeg har været i. Vi er i 1. division, hvor vi hører til, og det betyder alverden for klubben og for vores fantastiske fans. Det er en rigtig god dag, som vi kommer til at huske længe, sagde FC Helsingørs redningsmand, Kevin Stuhr Ellegaard.

God sommer til alle med hang til FC Helsingør. Og FC Helsingørs fans skal naturligvis have den sidste bemærkning, for deres støtte er ekstremt flot med stor opbakning lige fra Helsingør til Pandrup Idrætscenter. Oprykningen er i høj grad også deres fortjeneste.

Jammerbugt FC - FC Helsingør

0-0

FC Helsingør (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard - Mathias Christensen, Jonas Henriksen, Nikolaj Hansen, Dalton Wilkins - Lucas Haren (52. Oliver Kjærgaard), Frederik Christensen, Daniel Norouzi, Eli Just (95. Anosike Ementa) - Teddy Bergqvist (68. Chris Cortez), Jeppe Kjær.

Advarsler: Jammerbugt FC: Simon Jensen (35.) FC Helsingør: Nikolaj Hansen (51.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce