Annonce
Sport

FC Helsingør fik igen ram på FC Fredericia: Nu er fjerdepladsen sikret

Nicklas Mouritsen tiljubles for sit flotte 1-0-mål. Foto: Claus Birch.
Med to flotte mål af Nicklas Mouritsen og Tonni Adamsen sikrede FC Helsingør sig en 2-1-sejr over FC Fredericia. Oprykkerne kan dermed ikke ende dårligere end nummer fire.

FODBOLD: En times rigtig god præstation af FC Helsingør var nok til at slå rivalen til fjerdepladsen, FC Fredericia. Et stort målmandsdrop var ikke nok for gæsterne til at komme tilbage i kampen, der endte 2-1 og dermed sikrede FC Helsingør fjerdepladsen.

- Det er fortjent, at vi vinder i dag, og det er fortjent, at vi nu er sikre på fjerdepladsen. Det var der nok ikke så mange, der havde regnet med før sæsonen, at vi havde klaret to runder før sæsonafslutningen, sagde en særdeles godt tilfreds cheftræner, Morten Eskesen, efter kampen.

De første reelle chancer tilfaldt FC Helsingør tidligt i kampen. Det høje pres gav nogle problemer i gæsternes bagkæde, hvor et udspil fra målmanden var tæt på at gå galt, og Nicolai Geertsen havde også en stor mulighed, da han blev efterladt alene i bagrummet, men forsvarsspillere er åbenbart skarpere på hovedet end med fødderne.

Annonce

Mouritsens hammer

FC Helsingør var klart bedst i kampen, hvor oprykkerne med 3-4-3-systemet fik et solidt overtag på bolden og stort set holdte FC Fredericia fra fadet.


Det er fortjent, at vi vinder i dag, og det er fortjent, at vi nu er sikre på fjerdepladsen.

Morten Eskesen, FCH-træner


Efter et kvarter skabte Nicklas Mouritsen for første gang store problemer for jydernes målmand, da Elias Olafsson ikke kunne holde wing-backens flade langskud, med keeperen snuppede selv Tonni Adamsens forsøg på riposten.

Midt i første halvleg havde Olafsson så ikke noget at gøre, da Mouritsen havde fået indstillet sigtekornet. Et par meter uden for hjørnet af feltet tog han endnu et træf på bolden, og denne gang tog kuglen den direkte vej op i målhjørnet.

FC Helsingør har lavet mange flotte mål i sæsonen - Mouritsens første i trøjen siden ankomsten i vinter var bestemt blandt de bedste.

Hjemmeholdet fortsatte med at sidde solidt på kampen og virkede med større overskud i de fysiske dueller, og Fredericia virkede rådvilde i FCH-presset.

Annonce

Mål efter et halvt minut

Rådvilde så det meste af Fredericias højre side også ud til at være i det første halve minut af anden halvleg. FCH'erne kombinerede sig fornemt gennem kæderne og inde i feltet var Daniel Norouzi pludselig helt fri, og han sendte en flad bold ind i skoene på Tonni Adamsen, der nemt kunne score sit fjerde mål i de seneste fire kampe.

FC Helsingør var i total kontrol, og det så ud til bare at blive et spørgsmål om sejrens størrelse, men det blev ikke tilfældet.

Ligesom i Køge-kampen skiftede Morten Eskesen ud i angrebet efter en times spil, og ligesom i Køge-kampen punkterede FCH-presset efter udskiftningen. David Boysen har ikke det samme pres i sit spil som Tonni Adamsen, og FC Fredericia fik overtaget i boldbesiddelsen. Der skulle dog en kæmpe fejl til at åbne kampen op.

Annonce

Kæmpe drop

20 minutter før tid spillede FCF sig ind i feltet, og der opstod en stor skudchance til Christian Tue Jensen, men afslutningen sad lige på Christoffer Petersen - målmanden kom dog slet, slet ikke rigtigt ned til skuddet, og bolden fortsatte mellem benene på ham og over stregen. En voldsomt stor fejl af målmanden, der kæmper hårdt for spilletid i skyggen af Kevin Stuhr Ellegaard.

FC Helsingør fik nogenlunde styr på kampen igen, men manglede tydeligvis sikkerheden i en tomåls-føring. 2-1 holdt hjem, og så var der æresrunde for de 359 tilskuere. den 16 sejr i sæsonens 30 kampe. Ikke tosset af en oprykker.

Vinder oprykkerne over Silkeborg i næste runde samtidig med, at formsvage Esbjerg taber til endnu formsvagere HB Køge, så kan FCH gå på tredjepladsen med en sejr på vestkysten i sæsonens sidste runde.

FC Helsingør - FC Fredericia

2-1 (1-0)

1-0 Nicklas Mouritsen (23.)

2-0 Tonni Adamsen (46.)

2-1 Christian Tue Jensen (70.)

FC Helsingør (3-4-3 ): Christoffer Petersen - Anders Holst, Nicolai Geertsen, Nikolaj Hansen - Philip Rejnhold (76. Lucas Haren), Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi, Nicklas Mouritsen - Liam Jordan (78. Oliver Kjærgaard), Tonni Adamsen (63. David Boysen), Elijah Just (63. Callum McCowatt).

FC Fredericia (4-2-3-1): Elias Olafsson - Alexander Jensen, Mikkel Knudsen (46. Andreas Oggesen), Tobias Anker, Nicolaj Ritter (56. Erik Nissen) - Christian Ege Nielsen, Oliver Sørensen - Kristian Kirkegaard, Christian Tue Jensen, Samson Iyede - Dennis Høegh (46. Mathias Gertsen).

Advarsler: Frederik Juul Christensen (23.), Lucas Haren (81.) FCF: Tobias Anker (79.) Kristian Kirkegaard (89.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce