Annonce
Sport

Se videoen: FC Helsingør fortsatte sejrsstimen - drømmemål sikrede tre på stribe

I perfekt balance vipper Oliver Kjærgaard bolden i mål til 1-0. Foto: Claus Birch.
Med en hårdt tilkæmpet sejr på 1-0 hjemme over FC Fredericia rykkede FC Helsingør op på fjerdepladsen i 1. division.

FODBOLD, 1. DIVISION: Med tre sejre i de første tre kampe har FC Helsingør nu rigtig godt fat i sæsonmålet om top 6. Fredag aften sejrede oprykkerne for anden gang i sæsonen over FC Fredericia, og de to hold bytter derfor plads i 1. divisions øverste halvdel.

- Det er en absolut drømmestart vi har fået på det nye år, og i dag vinder vi fortjent en arbejdssejr. Jeg er virkelig stolt af gutterne, sagde cheftræner Morten Eskesen efter sejren.

FC Helsingør startede bedst med et højt pres på gæsterne, men det blev ikke til andet end et par dødbolde og en tidlig skade til Tonni Adamsen i indledningen. Hjemmeholdet var derfor tvunget til en tidlig rokering, hvor Philip Rejnhold kom ind på backen, og Anders Holst blev skubbet over på venstre kant. Begge dele viste sig som en gevinst.

FC Fredericia overtog alligevel momentum i første halvleg stille og roligt, men den stærke vind drillede gæsterne, som gentagne gange sendte indlæg bagom mål. FCH-defensiven stod generelt også godt og solidt, som det har været tilfældet i forårets hidtidige kampe.

Annonce

Smukt mål af Kjærggard

De to hold gik godt til den i duellerne, uden at kampen var svinsk. Rytmen i de to holds spil blev ofte slået i stykker.

Det var ingenlunde tilfældet et par minutter før pausen, da et af sæsonens flotteste mål blev scoret. Efter en dødbold holdt FCH fast i angrebet, og da Anders Holst med en laudrup-til-Ebbe-Sand-vip sendte bolden ind over FCF-forsvaret, drejede Oliver Kjærgaard smukt rundt om sig selv og vippede bolden i mål.

FC Fredericia skiftede to i pausen, og det var tæt på at give gevinst efter 15 sekunder, da netop indskiftede Kristian Kirkegaard tog sagen i egen hånd og sparkede på kassen fra kanten af feltet, men stolpen reddede for FC Helsingør og Kevin Stuhr Ellegaard.

Det var nogle langt mere pågående gæster, der var kommet ud til den anden halvdel af kampen, og det så ikke længere så sikkert ud i de bageste FCH-geledder, men der kom hele tiden en fod eller en krop på i sidste øjeblik, når jyderne skød på mål.

Efter en times spil reagerede Morten Eskesen og skiftede ud i frontkæden, da Liam Jordan og Sebastian Czajkowski kom ind. Det brød lidt med FC Fredericias dominans, og Anders Holst burde kort efter have udbygget føringen, da han fikst spillede sig selv helt fri, men afslutningen sad lige på keeperen.

Resten af kampen fortsatte med høj intensitet, men det var begrænset med chancer. FC Fredericia fik den største et kvarter før tid, men bolden blev sendt langt over mål.

Mere var der ikke i FC Fredericia og de tre point gik fortjent nok til helsingoranerne.

FC Helsingørs næste kamp er på udebane i Hjørring mod Vendsyssel FF.

FC Helsingør - FC Fredericia

1-0 (1-0)

1-0 Oliver Kjærgaard (44.)

FC Helsingør (4-2-3-1): Kevin Stuhr Ellegaard - Anders Holst, Nicolai Geertsen, Nikolaj Hansen, Nicklas Mouritsen - Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi (88. Hans Christian Bonnesen)- Lucas Haren (57. Liam Jordan), Oliver Kjærgaard (57. Sebastian Czajkowski), Tonni Adamsen - Callum McCowatt (88. David Boysen).

FC Fredericia (4-2-3-1): Elias Rafn Olafsen - Mikkel Knudsen (83. Dennis Høeg), Christian Ege Nielsen, Tobias Anker, Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen (46. Mathias Geertsen), Raphael Nwadike - Leonel Dahl, Christian Jensen (67. Mikkel Basse), Alexander Jensen (46. Kristian Kirkegaard) Samson Lyede.

Advarsler: Raphael Mwadike (45.) Mikkel Basse (81.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Skyd bjørnen

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce