Annonce
Sport

FC Helsingør-lejren til hjemsendte fans: - Vi spiller for jer

FC Helsingørs fans er savnet på de tomme stadioner. Foto: Claus Birch
Foråret er startet med to FC Helsingør-udesejre til glæde for spillere, ledere og ikke mindst fans - sidstnævnte er voldsomt savnet. I aften spiller FC Helsingør hjemme mod FC Fredericia, og FCH'erne vil skabe smil og varme i de helsingoranske stuer.

FODBOLD: Det skal være alle gode gange tre fredag aften, når FC Helsingør jagter endnu en 2021-sejr. De to foregående kampe er endt med udesejre, og nu skal Helsingør Stadion endelig i brug i det nye år. Selvom Danmark åbner en smule op den kommende tid, er tilskuere fortsat forment adgang til de danske fodboldarenaer. Det tager toppen af glæden.


Det er skørt at spille for tomme tribuner, men jeg kan sige 100 procent, at vi spiller for vores tilhængere hver eneste gang, og vi glæder os, når vi kan give dem gode resultater. De er stadig en stor del af os.

Lucas Haren, FC Helsingør


- Vi savner vores fans helt vildt. I FC Helsingør har vi et fantastisk forhold mellem spillere og tilskuere, og vi bliver støttet lige meget hvor, vi spiller - når de får lov. Det kan de desværre ikke for tiden, og det er skørt at spille for tomme tribuner, men jeg kan sige 100 procent, at vi spiller for vores tilhængere hver eneste gang, og vi glæder os, når vi kan give dem gode resultater. De er stadig en stor del af os, siger Lucas Haren, der er lidt af en publikumsfavorit.

- Jeg fik lavet en sang sidste år af Kronborgs Drenge. Det har jeg ikke prøvet før i karrieren, og jeg er meget taknemmelig, og jeg ønsker bare, at jeg snart kan komme til at spille for dem, sponsorerne og alle vores andre tilhængere igen.

Annonce

Tvivlsomme profiler

Det kan meget vel være, at FCH-folket hjemme foran skærmen får Haren at se i aften, hvor der kan blive plads til den hurtige kantspiller, idet både Philip Rejnhold og Carl Lange er tvivlsomme til kampen.

- Jeg håber da, at der bliver kigget min vej, og så gælder det jo om at gribe chancen. Det vil jeg gøre mit til. Vi er inde i en god periode, og der bliver trænet godt. FC Fredericia skal stramme sig an, hvis de skal have noget med her fra, konstaterer Lucas Haren.

Årsagen til tvivlen om Rejnhold og Lange er ikke meldt ud, men skulle de ikke blive spilleklar er cheftræner Morten Eskesen fortrøstningsfuld, selvom det er store profiler, der i givet fald må sidde ude.

- Vi har heldigvis en stor bredde på de pladser, og derfor har jeg ingen bekymringer over de 11 spillere, jeg sender i kamp. De har bevist sig i kampe, og de viser mig til træning hver dag, at de har niveau. Når nogen melder fra, står andre på spring, og så gælder det jo om at gribe den, siger Morten Eskesen.

Annonce

Skal spille mere

Efter et par uger på vanskelige vinter-græsbaner er FC Helsingør fredag aften tilbage på det jævne underlag på Helsingør Stadions kunstgræs.

- Det betyder selvfølgelig en del. Vi skal spille mere langs jorden og forsøge at tage fat i bolden. Både i Kolding og Hobro var det svært at spille tiki-taka nede fra målmanden og frem, men det er der mulighed for på hjemmebane, hvis det er det, vi ønsker. Vi skal selvfølgelig tage temperaturen på kampen, og så skal vi angribe de tre point, når muligheden byder sig, og det forventer jeg, at den gør, siger Morten Eskesen.

Han har også en hilsen til FC Helsingørs tilhængere.

- Vi ved godt, at de er der, og vi kæmper i høj grad for, at deres kommende uge skal blive ekstra god. Det handler også om, at vores fans skal have noget godt at komme tilbage til. Det varer forhåbentlig ikke længe, inden vi kan gå til fodbold sammen igen, og så vil det da være skønt, hvis vi kan præsentere dem for kampe mod gode modstandere i den bedste halvdel af 1. division, konstaterer Morten Eskesen.

Der er fire kampe tilbage i grundspillet, inden de 2 hold i 1. division fordeles i op- og nedrykningsspil. FC Helsingør er lige nu på sjettepladsen, topspillets yderste mandat, med 36 point - et flere end HB Køge. FC Fredericia har 27 point og kan altså overhales med en sejr i aften.

FC Helsingør - FC Fredericia

Spillested: Helsingør Stadion

Tid: Fredag, 19.00

Kampen vises på Viaplay og den kan følges med liveopdateringer på helsingordagblad.dk.

Forventet FCH-opstilling: Kevin Stuhr Ellegaard - Han Christian Bonnesen, Nicolai Geertsen, Nikolaj Hansen, Nicklas Mouritsen - Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi - Tonni Adamsen, Oliver Kjærgaard, Anders Holst - Callum McCowatt.

Tidligere møder:

FC Fredericia - FC Helsingør 1-2 (2020, 1. div)

FC Helsingør - FC Fredericia 0-0 (2019, 1. div)

FC Fredericia - FC Helsingør 1-0 (2019, 1. div)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Annonce